Johan Järvung

Strategikonsult och coach

2018 – Året då även du inför "Agile" i din organisation

2018-jan-09 10:56:00

Centigo_Agile_Teal-902175-edited-1Centigo grundades för femton år sedan som ett svar på de trender som omskapar vårt samhälle och näringsliv:

  • Globalisering och decentralisering
  • Digitalisering och snabbrörlighet
  • Hållbarhet och kontakt

Vissa skulle kalla vår företagskultur för Teal, andra för Agile. I grund och botten handlar det om att man som medarbetare på Centigo skapar sin värld varje dag utifrån dagens bästa vetande.

Efter att ha arbetat på Centigo ett tag ser jag en analogi mellan kulturen som fostras här och svaret från många andra organisationer på dagens trender. Vi hade turen att börja från scratch, men för äldre organisationer kan det ofta vara svårare att skapa dynamik och börja arbeta agilt. Då behövs förändringsledning för att dra nytta av framförallt tre fördelar med vårt sätt att arbeta:

  • Möjlighet att hantera ändrade förutsättningar
  • Ökad produktivitet
  • Större tydlighet

Företaget VersionOne har i över ett decennium genomfört en undersökning på temat Agile och år efter år svarar respondenterna att ovanstående tre punkter är de främsta fördelarna med ett agilt arbetssätt.

Att arbeta agilt är inte längre nytt och inte längre något som bara mjukvaruutvecklare ägnar sig åt. Ändå finns det fortfarande enorm potential för många organisationer att vässa sig inom dessa arbetssätt, inte minst inom Enterprise agile och Agil projektledning.

Vill du veta hur din organisation kan dra nytta av Agile och hitta enklare och mer direkta sätt att få saker gjorda? Kontakta gärna oss. Genom en holistisk affärsfilosofi och företagskultur är vi den ledande samarbetspartnern för agil och tvärfunktionell förändring i Sverige.

Kontakta Johan Järvung

Vill du få fler nyhetsuppdateringar från Centigo? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Ja, jag vill få nyheter från Centigo!

Tags: Affärsutveckling Växthus_för_människor Digitalisering Vinnande_resultat_i_ny_tid Förändringsledning Agile


Liknande artiklar

No tag present