Skip to content
talangprogrammet2024
Markus Pettersson24 nov 20231 min read

3 fördelar med att ha en mentor under studietiden

Centigos Talangprogram får du som student möjlighet att under en termin samlas för inspirerande workshops och presentationer som rör konsultyrket. Träffarna äger rum på vårt kontor i centrala Stockholm under eftermiddagar och kvällar. Syftet är, kort och gott, att förbereda studenter för arbetslivet.

Som utvald student får du dessutom en mentor från Centigo som coachar och vägleder under programmets gång. Mentorskapet utvecklas i samråd mellan studenten och mentorn för att på bästa sätt skapa värde och erbjuda dig det du behöver. Vi på Centigo tror nämligen att den här typen av vägledning är nyckeln till att nå sin fulla potential – både vad gäller din framtida karriär och andra delar av livet.

3 fördelar med mentorskap redan under studietiden

1. Bryt barriären till arbetslivet

Klivet ut i arbetslivet kan kännas stort och lite skrämmande. Därför blir det lätt som en slags barriär mellan studielivet och arbetsmarknaden. Kontakten med en mentor blir ett naturligt sätt att bryta den barriären. Dessutom får du tillgång till din mentors nätverk i olika branscher.

2. Få tips och bli utmanad

Din mentor har möjligheten att se på din situation och dina utmaningar från ett utifrån-perspektiv. Det betyder att personen ifråga kan komma med relevanta tips och fråga om som sånt du inte tänkt på tidigare – om allt från din nuvarande situation till dina framtidsplaner. Det leder till att du utvecklas och får en tydligare bild av vad du vill åstadkomma i framtiden.

3. Bli stöttad av någon som vet

En fördel med mentorskapet är att mentorn redan varit i dina skor. Personen känner igen sig i vad du har framför dig och kan med trygghet berätta hur den själv hanterade övergången från studietid till arbetsliv. Genom vägledning och uppmuntran kan mentorn också stötta dig i de utmaningar som dyker upp under perioden för mentorskapet.


Ansökan till Talangprogrammet är stängd.

Läs mer om Talangprogrammet

Vid eventuella frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila till talangprogrammet@centigo.se.

avatar

Markus Pettersson

Managementkonsult