3 Snabba med My Westberg

My Westberg är managementkonsult inom Health & Public och berättar om varför hon kom till Centigo och vad hon brinner för i sitt arbete.

Vad lockade dig att börja på Centigo?

Entreprenörsandan, kulturen och vår filosofi Business Wellness. Det är otroligt inspirerande att gå till jobbet eftersom jag får möjlighet att arbeta tillsammans med fantastiska kollegor i spännande kunduppdrag som både utvecklar och utmanar för att på långsikt bidra till något bättre.

Vad sysslade du med innan du kom till Centigo?

Jag växte upp i ett familjeföretag där jag fick upp intresset för effektivitet, flöden och företagsamhet. Vilka orderkvantiteter ska vi beställa och hur ser prognosen ut? Hur ska lagret organiseras för optimal plockning? Detta var och är fortfarande frågor som jag brinner för lite extra vilket ledde till att jag för snart tio år sen började plugga industriell ekonomi med inriktning supply chain managemet. Sedan dess har jag jobbat med dessa frågor på ett eller annat sätt inom fler branscher, verksamma i både privat och offentlig sektor.

Finns det något inom Public & Health som du brinner extra mycket för?

Jag har alltid haft en stor passion för hälsa och tycker att det är extra roligt att jobba med frågeställningar som bidrar till en bättre hälsa i samhället. Hur säkerställer vi kontinuerligt materialflöde av mediciner, material och kritisk utrustning till sjukvården? Hur organiserar vi oss för en effektiv inköps- och upphandlingsorganisation inom offentlig upphandling?

Jag gillar komplexiteten som finns i den globala distributionskedjan där internationella aktörer behöver samarbete för att säkra den lokala tillgången på material. Det leder oss in på security of supply och effektiva supply chain-flöden inom till exempel läkemedelsbranschen. Att ha second suppliers och ett fokus på business continuity är inte något nytt inom den branschen. Däremot ser vi att den rådande Coronapandemin har satt ett extra tryck på att säkerställa kontinuerligt flöde av material och jag tror även att pandemin bidrar till nya insikter och perspektiv på frågan som till exempel geografisk placering på second suppliers vilket jag ser fram emot att bearbeta tillsammans med våra kunder framöver.