Rasmus Lundvik

Managementkonsult

3 veckor in i Konsultprogrammet: Rasmus trivs som fisken i vattnet

2018-okt-25 10:56:36

Idag är det tre veckor sedan Centigos Konsultprogram drog igång, och jag klev in på kontoret för första gången. Då var jag förväntansfylld, men också relativt oviss om vad Konsultprogrammet faktiskt innebar. Därför tänkte jag nu, som en tre veckor visare konsult, försöka berätta om vad jag gjort och hur det är att vara en del av Centigos Konsultprogram.  

Konsultprogrammet består (kortfattat) av en blandning av föreläsningar och workshops från erfarna konsulter, interna projekt som vi får driva till stor del själva, och massor av sociala aktiviteter som ger oss möjligheten att lära känna våra grymma kolleger på Centigo och alla systerbolag.

Programmet innebär att vi som deltar hela tiden får lära oss nya verktyg som behövs inom konsultyrket, men också att vi får testa verktygen direkt i riktiga projekt. Denna kombination gör att inlärningskurvan blir otroligt brant, eftersom vi hela tiden använder det vi precis lärt oss när vi ska leverera inom något av våra projekt.

Utöver att berätta vad vi faktiskt gör på Konsultprogrammet tänkte jag också berätta varför jag trivs, och vad det är med just Centigo som jag tror gör att introduktionen blir så framgångsrik.

För mig beror den framgångsrika starten på Konsultprogrammet mycket på den trygghet jag känner när jag kommer hit varje morgon. Genom att ha en företagskultur som premierar att hjälpa, stötta och inspirera varandra, blir vi som är nya konsulter redan från första dagen trygga i att Centigo är en säker plats.

Genom att skapa en sådan känsla från start, blir de utmanande projekten som vi får, inte så läskiga som de annars skulle kunna vara. För mig har starten på Konsultprogrammet på så sätt blivit både utmanande, lärorik men också väldigt trygg.  

Inför de tre sista veckorna av introduktionen känner jag mig därför helt säker på att jag kan klara alla utmaningar och att jag kommer få all den hjälp jag behöver från alla otroliga kolleger runt omkring mig.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet