4 snabba med Daniel Nyborg

Daniel Nyborg är nybliven managementkonsult inom Health & Public och berättar om varför han började på Centigo och vad han brinner för i sitt arbete.

  • Vad lockade dig att börja på Centigo?

  • När jag närmade mig slutet av min studietid under våren 2021 sökte jag efter en framtida arbetsgivare och direkt när jag stötte på Centigo förstod jag att det var här jag ville inleda min yrkeskarriär. Det var mycket som lockade med Centigos syn på människan och hur en framgångsrik organisation bör drivas. Chansen att få arbeta med så pass engagerade och passionerade medarbetare samtidigt som min egen ambition och personliga utveckling skulle stå i fokus var helt enkelt alldeles för bra för att tacka nej till.

    Vad är det bästa med att jobba inom Health & Public?

  • Det är svårt att peka ut någon enskild bästa sida med möjligheten att få arbeta med den offentliga sektorn. Men en sak som åtminstone kittlar mig väldigt mycket är graden av påverkan ens insatser kan bidra med i praktiken. Kännedomen om att de lösningar och åtgärder man får vara med och utveckla och implementera kan nå ut till så många individer gör det hela så mycket mer spännande och engagerande.

  • Vilka frågeställningar tror du kommer att vara viktigast inom Health & Public på fem års sikt?

  • Generellt skulle jag säga utmaningen i att göra mer med mindre resurser. Där tror jag digitaliseringen och att hitta smartare arbetssätt är en nyckel. Sen är hållbarhetsfrågan något som jag tror kommer ta ännu mer plats de kommande åren. Dels i den publika debatten, men även i den faktiska styrningen av de organisationer vi arbetar med. Det går inte längre att se hållbarhetsfrågan som ett abstrakt framtidsproblem utan framöver kommer stora delar av våra liv präglas av att finna sätt att minska vår negativa påverkan på planeten.

  • Finns det något inom Health & Public som du brinner extra mycket för?

  • Jag tror nog att jag nämner hållbarheten här med. De otroliga resurser som den offentliga sektorn ändå sitter inne på, kombinerat med möjligheten som finns att påverka alla andra delar av vårt samhälle i rätt riktning innebär ett stort ansvar. Att få vara med på den resan och bidra till en mer hållbar framtid är onekligen väldigt spännande.