4 snabba med hemvändande skåningen Melker Isell

Melker Isell har jobbat på Centigo i Stockholm sedan hösten 2018, framförallt med fokus på kunder och uppdrag inom retail, men har nyligen flyttat hem till Skåne och är nu en del av vårt Malmö-kontor. Här svarar han på några snabba frågor om detta och om vår etablering i Öresundsregionen.

Vad ser du för spännande möjligheter för Centigo i Öresundsregionen?

Skåne och hela Öresundsregionen fullkomligt bubblar av optimism och här finns en stor IT-sektor som fortsätter att växa. Det finns dessutom många spännande retailers här som, trots Corona-pandemin, vågar satsa. En av Centigos största kunder under de senaste åren är just en sådan med huvudkontor i Skåne vilket skapar en trygghet för vår satsning. Att Centigo har levererat värde hos dem under en längre tid är fantastiskt roligt och nu vill vi fortsätta visa dem och andra företag i regionen vad vi kan göra för dem.

Varför Skåne?

Jag och min familj har alltid haft som långsiktig plan att flytta tillbaka hem till Skåne och när vi nu, efter 7 år i Stockholm, kände att det var ett bra läge för flytt tog jag upp det med min medarbetaransvarig på Centigo. Givet Centigos starka tro på att varje medarbetares individuella ambition ska utveckla företaget framåt fick jag bra stöttning och råd inför vår flytt. Det är fantastiskt att kunna lita på att ens arbetsgivare står fast vid sina fundament och värderingar även när det stormar i omvärlden och på marknaden så som det har gjort denna vår. Givetvis vill jag vara med och på riktigt sprida Centigos varumärke i regionen som jag håller varmast om hjärtat, visa vilka vi är och varför vi är annorlunda och framgångsrika.

Vad tar du med dig till Skåne?

Förutom fru och två barn kommer jag tillbaka hem till Skåne med en ryggsäck full av verktyg och erfarenheter kring hur man framgångsrikt kan hjälpa och stötta företag i deras resa genom olika förändringsinitiativ. Jag tar även med mig min förmåga att kommunicera och verka i gränslandet mellan olika delar av verksamheten; någonting som ibland kan anses vara svårt eller sekundärt i ett projekt, men som är av yttersta vikt för att organisationen ska röra sig i rätt riktning. Mina kollegor Per och Johan beskriver, i sitt senaste blogginlägg, varför det är så viktigt att ha någon som tar den här rollen.

Läs inlägget här

Vilka frågeställningar tror du kommer att vara viktigast inom retail framöver?

  • För retailers är Amazons etablering i Sverige en uppenbar utmaning som man kommer att behöva lära sig att samverka med. Deras intåg på marknaden kommer att skaka om e-handeln och retail i stort. Hur ska man förhålla sig till denna kraft som uppenbarar sig? Här jobbar vi mycket på Centigo med att analysera dessa konsekvenser och därmed kunna hjälpa våra retail-kunder med att fortsätta vara relevanta och på ett innovativt sätt kunna behålla sina marknadsandelar.

  • Även hållbarhet är en fortsatt högrelevant aspekt hos alla retailers. Konsumenterna blir mer och mer pålästa och kräver allt större spårbarhet av produkter och miljötänk hos företagen. Läs gärna mer om detta i min kollega Lars senaste blogginlägg.

Läs inlägget här

 

Kontakta Melker Isell