4 snabba med managementkonsulten Nils Landberg

Nils Landberg är konsult inom Business Transformation och berättar om varför han kom till Centigo och vad han brinner för i sitt arbete.

Vad lockade dig att börja på Centigo?

Jag kände att jag började stagnera i min professionella utveckling och funderade på vilket nästa steg jag borde ta för att nå störst potential och vad som var bäst för min framtida karriär. Rollen som managementkonsult kändes rätt eftersom man då ställs inför nya utmaningar i olika projekt och branscher vilket kändes både lärorikt och kul. Jag började sondera terrängen på lite olika konsultbolag men landade till sist i Centigo eftersom det verkade vara ett modernt managementkonsultbolag med värderingar i linje med mina.

Efter att ha börjat här kan jag även bekräfta att Centigo verkligen är en otrolig arbetsplats med riktigt kompetenta personer med hög drivkraft som även förstår vikten av att ha kul på jobbet. Verkligen härliga kollegor som triggar och hjälper varandra och företag att nå sina mål. En arbetsplats som känns hemma.

Vad sysslade du med innan du kom till Centigo?

Jag kommer senast från energibranschen där jag jobbat med analys och affärsutveckling. Företaget jag kom från gick igenom en otrolig digitaliseringsresa där vi strömlinjeformade och automatiserade tidigare ineffektiva processer. Företaget hade, som många andra branscher och företag har, ett stort fokus på att bli datadrivet och la stor vikt vid det. Det var verkligen spännande att få vara med att bygga upp en analysavdelning med de nya tekniska förutsättningar som krävs för att lämna beslut från magen och gå till att ta dem med hjärnan.

Vad är det bästa med att jobba inom Business Transformation?

Det bästa med att jobba inom Business Transformation är att man får vara med och hjälpa bolag utvecklas och bli bättre inom sitt gebit. Alla företag är olika på sitt sätt men ofta finns likheter i de utmaningar man ställs inför och att kunna utnyttja sina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa dessa företag inom olika branscher är både väldigt utvecklande och givande.

Finns det något inom Business Transformation som du brinner extra för?

Jag brinner för att hjälpa företag bli mer datadrivna, tekniska och ta rätt strategiska beslut. Detta innefattar såklart att nå förutsättningarna att göra rätt analyser men även att utnyttja dagens teknologi för att automatisera eller robotisera processer för att göra deras arbete lättare, roligare och mer effektivt. Generellt att få företag att bli smartare är något som jag tycker är otroligt spännande eftersom man ofta med små medel kan nå stora effekter på både kort och lång sikt.

Om du vill komma i kontakt med Nils, kan du nå honom här:

 Kontakta Nils Landberg