4 snabba med Oscar Kjellström

Vem är du och vad gör du på Centigo?

Jag heter Oscar Kjellström, är 30 år gammal, uppvuxen på Tjörn men bor för tillfället i Vasastan i centrala Göteborg. Jag gick Centigos konsultprogram i Stockholm mellan 2015-2017 men bestämde mig 2018 för att flytta tillbaka till västkusten. I slutet på förra året hörde Johan Lindstrand av sig och frågade om jag ville starta upp Centigo Göteborg med honom vilket jag självklart tackade ja till.

Vi på Göteborgskontoret jobbar alla som managementkonsulter men jag har även ett internt ansvar för försäljningen, där min kortsiktiga ambition är att skapa en nyfikenhet och medvetenhet kring vår etablering i Göteborg och den mer långsiktiga visionen är att göra Centigo till den mest självklara samarbetspartnern för managementkonsulttjänster i Västra Götaland.

Vilka typer av uppdrag har du jobbat med i Göteborg?

Jag har bland annat jobbat med att ta fram en digital strategi, utveckling av ett bolags produktportfölj samt kommunikationen av dessa produktförbättringar till kunderna. Efter semestern blev jag erbjuden en tillfällig roll som försäljningschef och nu jobbar jag som Sales Developer för att driva och utveckla ett bolags nya säljorganisation.

Vad är din vision för Centigo Göteborg?

Min ambition är att skapa en arbetsplats där alla medarbetare trivs och mår bra, där alla ges förutsättningar att leverera på topp ute i uppdrag och skapa värde till våra kunder och alla deras intressenter. Vår utveckling ska ske med ett långsiktigt perspektiv. Det viktigaste är inte att växa, utan att växa rätt. De personer som vi väljer att rekrytera sitter inte bara på rätt kompetens och erfarenhet, de ska också ha ambitionen och potentialen att kunna sätta sin prägel på den kultur och atmosfär som vi vill skapa på den här arbetsplatsen. En arbetsplats som vi vill ska leva långt efter att vi har slutat.

Något mer som vi inte visste om dig?

Många förknippar mig med fotboll vilket inte är så konstigt eftersom jag spelat på elitnivå, blivit tilldelad stipendium att studera i USA och där blivit östkustmästare hela två gånger och blivit rankad som USA’s bästa fotbollslag (NCAA Div.2). Men trots detta har jag aldrig haft ett intresse för fotboll. Jag har aldrig följt en specifik liga, haft något favoritlag eller kollat upp placeringar i serietabeller.

Däremot har jag alltid varit intresserad och fascinerad över ledarskapets inflytande i idrottsvärlden samt hur väl detta kan appliceras på allt i livet, såklart även arbetslivet. Att bygga ett fotbollslag är mycket likt att bygga en arbetsgrupp. Jag tycker att det är intressant att identifiera allas drivkrafter och förstå vad som påverkar styrriktningen. På så sätt kan man forma det bästa laget och styra alla mot gemensamma mål.

Kontakta Oscar Kjellström