Christoffer Lidén

´Managementkonsult

4 snabba med retailkonsulten Melker Isell

2018-dec-27 09:16:00

Melker Isell, konsult inom retail, svarar på några snabba frågor om vad han brinner för och vilka frågor han tror kommer vara viktiga framåt.

Vad är det bästa med att jobba inom retail?

Jag brinner för att sätta mig in i varje kunds unika behov och förstå vad det är som gör dem framgångsrika och hur jag kan hjälpa dem att förbättra och förenkla. Alla företag har olika utmaningar som de behöver agera på och det är väldigt utvecklande och kul att få vara med på dessa resor nu när det händer så mycket inom retail.

Finns det något inom retail som du brinner extra mycket för?

Detta är en jättesvår fråga! Jag tycker det mesta som händer inom detaljhandeln just nu är superspännande. Allt från den fysiska butikens roll till logistik och lager. Teknikens utveckling och hur man ska använda den… Jag vill vara med överallt!

Vilken retailtrend ser du är extra stark just nu?

Just nu händer det väldigt mycket inom detaljhandeln och det beror nog dels på att digitala strukturer finns på plats, dels på att man enkelt kan testa och experimentera sig runt och se vad som fungerar. Fysiska butiker håller till exempel på att byta skepnad från att sälja till att erbjuda upplevelser.

Vilka frågeställningar tror du kommer att vara viktigast inom retail på fem års sikt?

OMNI växer och är fortsatt ett buzzword. På grund av, eller tack vare, OMNI sätts stor press och utmaning på logistikkedjan som kommer att vara otroligt viktigt att få till. Med "dark stores" och "click-and-collect" behöver butikerna ha en fungerande logistik för att kunna leverera till sina kunder på ett tillfredsställande sätt. Detta ställer krav på automatisering av plock, pack, sortering, leverans och retur. Detta kommer att leda till nya processer och arbetssätt i hela värdekedjan.

Tags: Karriär Retail Customer_Experience