Skip to content
Johan Lindstrand30 maj 20232 min read

5 skäl att inte välja Centigo

Att hitta en arbetsgivare som delar dina värderingar kan vara en utmaning, särskilt om du är en Young Professional med mycket driv. Många arbetsgivare sprider käcka budskap om varför just deras företag är rätt för dig – men hur sanningsenligt är det egentligen? Jag, Johan Lindstrand som är Senior Lead på Centigo, vill därför utmana dig och för omväxlingens skull ge dig 5 skäl att inte jobba hos oss.

1.   Du gillar inte utvecklande utmaningar

På Centigo ges du utrymme att utvecklas inom det du vill – bara du sätter gränsen för vad som är möjligt. Vi ser oss själva som ett växthus för människor vilket betyder att du tidigt tar ansvar för din egen utveckling. Så om du hellre glider med medan någon annan styr så är Centigo inte rätt för dig.

2.   Du klarar inte av osäkerhet

Som Centigo-konsult behöver du vara snabb på fötterna och redo att tänka om. Även om du alltid planerar bra i dina projekt måste du vara beredd att hugga i när osäkerheten slår till. Så om du behöver veta exakt vad som kommer hända och när, är det bättre att du väljer en arbetsgivare med mindre banbrytande kunder.

3.   Du vill inte ha engagerade kollegor

Är du en ensamvarg eller en lagspelare?

På Centigo får du kollegor som hämtar sin kraft i gemenskapen. Här säger vi att du får ut mer av jobbet och livet om du är i gott sällskap. Men det betyder inte att vi håller med varandra jämt. Varje dag utmanar vi varandra till att driva förändring, både internt och hos våra kunder, för att få ut mesta möjliga av vår gemensamma potential.

4.   Du tycker status är viktigt

På Centigo jobbar vi teaminriktat vilket betyder att du och dina kollegor hjälps åt i kundprojekten, oberoende av era kompetenser och erfarenhetsnivå. Det höjer kvalitén på leveransen och jobbet blir dessutom roligare.

Om du tycker status är viktigare än kunskapsutbyte över generationer och expertområden är inte Centigo för dig – men om du däremot är prestigelös och bjussig med din kompetens kommer du trivas och utvecklas snabbt.

5.   Du tror inte på hållbar tillväxt

På Centigo jobbar vi mot målet att sprida Business Wellness.

Det betyder att vi hjälper våra kunder skapa förutsättningar för hållbar tillväxt och bli framtidens vinnare. Lösningarna vi tar fram gör ett betydelsefullt avtryck på kundens verksamhet och samhället i stort, så välj inte oss om du helst vill glida under radarn.

Blir du motiverad eller avskräckt?

Båda är bra! Kulturen vi har på Centigo passar inte alla och jag hoppas att min lista kan hjälpa dig som som söker en arbetsgivare som både utmanar och stöttar.

Skulle det vara så att du känner att Centigo är ett spännande alternativ vill jag jättegärna att du skickar in en ansökan. Kanske ses vi på nästa månadsmöte?

 

avatar

Johan Lindstrand

Managementkonsult

RELATERADE ARTIKLAR