5 snabba om att jobba som konsult hos Centigo

2018-sep-26 08:15:00

Funderar du på att gå in i konsultrollen? I det här blogginlägget intervjuar vi Mattias Krönström, som berättar hur det är att jobba som konsult på Centigo – och vad det har betytt för hans personliga utveckling!

Vad jobbar du främst med?

Min roll är att vara managementkonsult, vilket innebär att jag hjälper företag med förändringar de inte har verktyg att klara av själva. Eftersom jag är tekniskt lagd jobbar jag mycket med implementering av systemstöd och med förändringsledning. Under mina två år på Centigo har jag haft flera uppdrag med olika längd, där de flesta har varat under 4-8 månader. Men längden beror helt på kunden. Jag har några kollegor som haft samma uppdrag i över två år – och andra som haft mer intensiva uppdrag under en månads tid.  

Vad gjorde du under ditt första uppdrag?

Under mitt första uppdrag undersökte jag offentliga verksamheter och myndigheters arbete med finansiella poster. Mer konkret innebar det att jag hjälpte myndigheterna att arbeta utifrån en ny metodik som underlättade för dem att följa vad pengar de blivit tilldelade gick åt till för uppdrag internt inom myndigheten. Metodiken stöttades av ett datasystem som skulle hjälpa kunden att både få bättre koll på vart pengarna gick och att förstå hur man kunde fördela pengarna på ett effektivt sätt. För mig innebar detta att jag fick interagera mycket med myndigheterna i fråga och tillsammans med dem komma fram till hur deras data skulle hanteras i det nya systemet. Därefter fick de träna på att använda systemet själva – och jag fanns till hands om de behövde hjälp.  

Vilket uppdrag har varit roligast hittills?

Alla har varit roliga och utvecklande på sitt speciella sätt – men det roligaste var under förra året, när jag jobbade på ett ledande företag inom VVS, mark och vatten. Området kanske inte låter så sexigt i teorin, men det var oerhört intressant att se hur de arbetar med processer och samarbetar med utomstående aktörer. Det jag tycker har varit mest givande som konsult är att jag får träffa många olika typer av människor – och får möjlighet att bygga nätverk inför framtida roller och projekt. Det är utvecklande på både ett professionellt och personligt plan!

Ladda ned caset: Min tid på Centigo – två år av utveckling

 

Vad hade du för förväntningar på Centigo?

Som nyexad var jag i kontakt med flera potentiella arbetsgivare, men en sak som fick Centigo att sticka ut var möjligheten att påverka vilka uppdrag man vill vara delaktig i. Istället för att bara få ett uppdrag, så har jag själv fått fråga runt, ta reda på vad som är aktuellt hos våra kunder och hugga tag i de uppdrag jag tycker är intressanta. Det är inte alls toppstyrt, utan organisationen är extremt platt – vilket var något jag kände av redan när jag kom i kontakt med dem i början. Därför förväntade jag mig att komma till ett öppet klimat, där alla är på samma nivå och man kan prata med sina mer seniora kollegor över lunchbordet. Så har det också visat sig att vara!

Vad har du för förväntningar på framtiden?

Jag tror inte att någon någonsin är fullärd – man utvecklas konstant. Efter mina första två år på Centigo känner jag mig lugnare och mer trygg i mig själv. Jag litar på min förmåga och den kunskap jag tagit till mig. När det gäller framtiden ser jag att jag kan fortsätta att utvecklas hos Centigo. För att nå expertnivå inom sitt område krävs både tid och hårt jobb, något jag absolut är beredd att ge! En fördel med Centigo är det inte finns några vassa armbågar här – alla stöttar varandra och det finns många experter i organisationen att bolla idéer med.  

Varierande arbetsuppgifter, nätverkande och frihet under ansvar – det var några av ämnena som kom upp när vi frågade ut Centigos Mattias Krönström om konsultrollen. I det här caset berättar han varför han valde Centigo, vilka uppdrag han har haft och ger sina bästa tips till blivande konsulter!

Tags: Karriär