Skip to content
Centigo30 maj 20232 min read

5 tips för att äga din utveckling och affär som managementkonsult

Känner du igen dig: du har högt ställda ambitioner men istället för att driva förändring hos kunden sitter du med monotona administrationsuppgifter på huvudkontoret? På Centigo är vardagen helt annorlunda. Här kliver du rakt in i händelsernas centrum och får direkt driva dina egna kundprojekt. Låter det lockande? Här är våra fem bästa tips till dig som vill ha en ledande roll, bygga affärer och driva resultat.

1.   Gör ett riktigt bra jobb

På Centigo får du möjligheter som andra arbetsgivare inte erbjuder. Med 230 ledare och inte en enda chef förväntas du ta mycket ansvar snabbt. Resultatet? Ständigt nya utvecklingsmöjligheter och tillfällen att forma din karriär.

En förutsättning för att lyckas är att du går igång på att äga din egen affär. Du är ytterst ansvarig för att leverera och driva kundprojekten och för att lyckas måste du motiveras av att skapa dina egna karriärvägar.

2.   Var tydlig med vad du vill (direkt och ofta)

Dina kollegor vill hjälpa dig att nå dina mål. Stark laganda är en avgörande del av Centigos kultur och sträcker sig över såväl affärsnoder som senioritetsgrader.  

Gör det därför lätt för andra att stötta och coacha dig. Var tydlig med vad du vill lära dig mer om och vad du behöver för att kunna prestera på topp. Våga nätverka och räcka upp handen. Då kan du vara med och påverka din egen och organisationens utveckling.

3.   Matcha din kompetens med marknadens behov

Den bästa formen av karriärutveckling är den som sker som en naturlig konsekvens av lyckade kundsamarbeten. Därför är det viktigt att du matchar dina ambitioner med de behov marknaden har.

På Centigo kommer ingen hindra dig, så ta chansen att testa flera olika karriärvägar. Inget kunduppdrag är det andra likt. Förväntningen på dig är att du levererar branschledande lösningar och triggas av att ständigt förbättra ditt arbetssätt och göra kunden till en vinnare. Ju mer du vill, desto längre når du.

4.   Bli bra på att pitcha dig själv

Var beredd på en vardag där du behöver sälja in dig till kund. Alla förväntas ta en ledarroll och vara delaktiga i att driva in och bygga lönsamma kundsamarbeten.

Om du inte är van att pitcha dig själv kan du ta hjälp av ditt nätverk på Centigo. Du kan fråga vem som helst om vad som helst, så be om feedback från kollegor du ser upp till. Eftersom inget uppdrag är det andra likt är det också viktigt att jobba på ditt eget varumärke och fortsätta kompetensutveckla dig.

5.   Hitta det som funkar för dig

Är du van vid att vara en liten pjäs i ett stort spel? På Centigo får du spela huvudrollen.

I utbyte förväntas du prioritera din tid självständigt. Fördelen med mycket ansvar är att det också ger dig friheten att forma ditt arbete och följa dina egna ambitioner. Äg din kompetens, förmåga samt utveckling, och skapa en vardag där du maximerar dem.

Är du en av dem som vågar gå steget längre?

På Centigo är det ditt driv och din resa som sätter gränserna. När du bygger din karriär på ambition får du en brant utvecklingskurva (och trivs bättre på jobbet).

Har du vad som krävs? I så fall får du gärna skicka in din ansökan till oss på Centigo. Vi kanske ses på nästa sommarfest?

 

avatar

Centigo

RELATERADE ARTIKLAR