Johan Waller

Medgrundare Centigo och Business Wellness Group

Ännu ett år med Centigo – Nu räcker det!

2017-apr-05 08:18:11

Eller? Nu är det 15 år sedan vi startade Centigo och det var längesen jag hade så kul. Vi är inte längre ett litet bolag där vi kan samlas runt kaffemaskinen för att ta ett snabbt beslut.

Nu är vi 225 personer som alla vill vara med och påverka. Vi har utvecklats till en organism som ingen person styr.

Hur kan det då vara kul för mig som går igång på att starta upp och göra nytt?

Jo, under året har vi lanserat en ny agil strategi som stakar ut vår resa in i framtiden. Det som triggar mig är att vi gett oss ut på ospårad terräng. Målet är att på riktigt utmana en gammal bransch och bli det mest dynamiska och snabbrörliga tjänsteföretaget på marknaden.

Det ska vi bli genom att vara det bästa växthuset för människor och idéer. För att nå dit avskaffar vi de sista små resterna av hierarkier och chefer, samtidigt som varje medarbetare kliver fram och tar ännu mer ansvar. Tillsammans med 4FP har vi skapat ett helt nytt tänk kring nätverksbaserat ledarskap.

Genom att bilda ett nätverk av människor som spänner över hela företaget får alla hjälp av alla att nå sin fulla potential. Efter ett intensivt halvår är 150 coacher utbildade som, med en strikt metodik och ett ständigt lärande, nu får andra att nå extraordinära resultat. Jag själv är givetvis också med och blir redan utmanad av andra att gå vidare och kliva fram.

Genom att alla drar sitt strå till stacken ska vi lyfta Centigo och förhoppningsvis hela vår bransch till en helt ny nivå . En nivå där vi är snabbare och självorganiserande, erbjuder rätt spetskompetens och det ledarskap våra kunder i varje ögonblick behöver. Jag är övertygad om att vi kommer att lyckas, och det kommer att märkas!


Globaliseringen, digitaliseringen och automatiseringen har bara börjat

När förändringstakten ökar måste alla företag som vill överleva ställa om och bli agila och snabbrörliga. Traditionella hierarkiska organisationer kommer inte att hänga med. Framtiden kräver att organisationens olika delar agerar självständigt och tar egna beslut, samtidigt som de bidrar till gemensamma mål och visioner. Chefer som tas bort måste ersättas av att individer kliver fram och att ledarskapet förnyas. Då måste också varje individ stå stark, därför satsar vi så hårt på coachande nätverksbaserat ledarskap.  

Många måste vandra denna väg, och jag inspireras av att vi nu vågar visar vägen.

  • Vårt fullskalexperiment kommer att fortgå tills vi lärt oss att uppnå önskade effekter.
  • Vi ska inte bara utveckla oss själva.
  • Vi vill också inspirera andra att utveckla sina organisationer och sitt ledarskap.

Energin som alstras i korridorerna ger mig ny energi varje dag. Du som vill diskutera nätverksledarskap är varmt välkommen att höra av dig.

Kontakta Johan Waller

Till alla som orkade läsa ända hit önskar jag en riktigt Glad Påsk.

Johan Waller
Partner och Grundare, Centigo

Tags: Växthus_för_människor Coachande_ledarskap Strategi