Filippa Österlin

Managementkonsult

Årets konsult, Amanda Lidström!

2019-sep-24 08:53:06

För drygt tre år sedan började Amanda Lidström på Centigo i vår största affärenhet, Business Transformation. Sedan dess har hon jobbat på två helt olika kunder men haft en liknande resa med dem båda. Resor som har börjat med mindre uppgifter för att sedan växla upp till större projekt med mer ansvar. Efter växande ansvar och positiv feedback från kunderna kom det fina intyget från Centigo – utnämnandet till Årets konsult.

Grattis Amanda! Hur löd motiveringen?

– Tack, jag blev otroligt tacksam och glad över att ta emot denna fina utmärkelse! Motiveringen framhävde att jag inledde min tid på Centigo med relativt enkla uppgifter men trots det så genomförde jag dem med stort engagemang och professionalism. Det gav belöning och successivt har jag blivit erbjuden roller som jag aldrig trodde att jag skulle få så tidigt i min karriär! Mina uppdragsgivare hos de kunder jag har varit på har alltid gett mig stort förtroende och stöd vilket jag är väldigt tacksam för.
Förmågan att vara lyhörd och samtidigt utmana kunden var också något som poängterades i motiveringen, något som jag blev väldigt glad över då jag verkligen har försökt att träna upp dessa förmågor under min tid som konsult.

Hur väl stämmer motiveringen överens med vad som motiverar dig personligen?

- Jag är otroligt nyfiken som person och jag drivs av att ständigt utmanas. Jag tror att det är den drivkraften som har gett mig möjligheten att få ta mig an allt större projekt. Just nu sitter jag på MTR och ansvarar för mottagandeprojektet och introduktionen av nya tunnelbanetåg. Att ha så stort inflytande över stockholmarnas vardag är något som är extremt motiverande!

Allra mest motiveras jag av att jobba med människor och att få dem motiverade mot ett gemensamt mål. Jag känner att jag har ett överskott av energi inom mig så jag försöker göra allt för att min energi ska smitta av sig. Ibland är det dock utmanande när projekt går tungt, tiden är knapp eller då framdriften inte är den önskade. Då är alla medel tillåtna för att inte tappa motivation och momentum, oavsett om det är att fokusera på och fira de små framgångarna eller om det är att tvinga trötta projektmedlemmar att gå hem.

Vem är du?

– Jag kommer från en liten by utanför Umeå och valde efter studenten att börja jobba i Oslo. Efter hårt slit fanns det tillräckligt med pengar för att förverkliga min dröm – att se världens sju underverk. Jag älskar att resa men kände att jag ville ha ett mer utvecklande jobb och därav började jag studera till civilingenjör i Uppsala parallellt med en kandidat inom företagsekonomi. Det hindrade mig dock inte från att resa utan jag passade på att åka till Australien för ett års utbytesstudier.
Jag är född med överskottsenergi, något som jag gärna tar ut på diverse idrottsaktiviteter. Efter en elitsatsning inom friidrott under gymnasietiden har jag nu övergått till "Svensson"-tävlingar där Vasaloppet är en favorit. Jag letar dock alltid efter nya utmaningar och jag tror att nästa prövning blir New York Marathon 2020!

Hur länge har du jobbat på Centigo?

- Jag började Konsultprogrammet i augusti 2016 och sedan dess har det varit tre otroligt varierande och lärorika år! Centigos kombination av bra stöttning och roller som innebär stort eget ansvar när man är ny och oerfaren är väldigt utmanande och därmed utvecklande. När jag pluggade trodde jag absolut inte att jag ville bli konsult men variationen gör att det aldrig blir tråkigt.

Finns det något inom Business Transformation som du brinner extra för?

- Teamkänslan! Även fast man ibland är ute på egna uppdrag så är stöttningen tydlig från teamet. Själv försöker jag också hjälpa och stötta kollegor i största möjliga mån, utmaningar är alltid roligare att bolla tillsammans med någon än att traggla med på egen hand.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Business_Transformation