Årets konsult, Anna Ekesiöö!

2018-jul-12 09:50:00

För snart tre år sedan började Anna Ekesiöö på Centigo i ett av våra största team, Business Transformation. Då hade hon just avslutat sina studier vid Copenhagen Business School. Det senaste året har hon drivit ett komplext förändringsprojekt med stor framgång. I våras fick Annas teamledare på Centigo ett mail från Annas kontakt hos vår kund. Annas insatser lovprisades. Nu har hon fått utmärkelsen Årets Konsult. 

Grattis, Anna! Hur löd motiveringen?

– Tack! Det känns verkligen superkul. Utmärkelsen grundar sig i att jag har gjort ett stort förändringsarbete på en av våra kunder där jag arbetat fram förändringar i arbetssätt, genomfört satta handlingsplaner och utbildat ca 700 personer inom organisationen.

Min uppdragsgivare på kunden tyckte nog att jag hade gjort ett extra bra jobb, för efter att jag hade avslutat mitt projekt skickade han ett helt opåkallat mail till min medarbetaransvarig och min affärsområdesansvarig där han uttryckte hur nöjd han var med vad jag hade uppnått och hur jag hade genomfört arbetet. Det var verkligen fint gjort av honom.

Hur väl stämmer motiveringen överens med vad som motiverar dig personligen?

– Jag tycker att det är väldigt roligt att driva förändring men inte minst att arbeta med människor och förändringsledning. Det är något visst med att bygga upp ett förtroende och märka hur man steg för steg skapar förståelse och samsyn i organisationen.

Det är däremot inte en hellätt match att lyckas få med alla olika intressenter och oftast är det inte en helt plan väg dit. Men det innebär också att man behöver lyssna in behov, vända och vrida på problem och hitta lösningar. Det är en väldigt rolig resa tycker jag.

Vem är du? 

– Jag är ursprungligen från Stockholm men har hunnit med att bo och plugga på en hel del andra ställen runt om i världen. Resa är himla kul! Jag har bland annat läst i ekonomi Lund och finans i Köpenhamn, däremellan har jag varit på utbytesterminer i Australien och i Istanbul.

När jag inte jobbar tycker jag om att hänga med mina vänner och hitta på grejer i största allmänhet. Jag älskar att pröva nya restauranger och caféer, träna, åka längd och alpint, spela golf, tennis och surfa. Som konsult är man ganska mycket av en generalist, jag är nog lite likadan när det gäller fritidsintressen också. Jag provar på mycket saker men har svårt att riktigt nörda ner mig i något. Jag tröttnar lite för lätt tror jag.

Hur länge har du jobbat på Centigo?

Jag började konsultprogrammet i januari 2016 så jag har ganska exakt jobbat i 2,5 år på Centigo nu till sommaren. Det har verkligen varit otroligt roliga och utvecklande år! Som ny på Centigo får man direkt mycket ansvar och förtroende men med support från en alldeles underbart varm företagskultur. Det tror jag är ett väldigt bra recept för att utvecklas snabbt, på ett konstruktivt vis.

Vad ska du hitta på i sommar?

Jag ska blanda lite Sverigesemester med att åka utomlands, bland annat ska jag gå tenniskurs på vårt landställe på Gotland och surfa i Portugal.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet Förändringsledning Business_Transformation