Skip to content
Centigo28 jun 20232 min read

Årets konsult, Ebba Jonsson

  • Stort grattis till årets konsult Ebba! 

  • För knappt två år sedan började Ebba Jonsson på Centigos Konsultprogram. Sedan dess har hon utfört uppdrag inom bland annat förändringsledning och är nu processpecialist hos en kund inom dagligvaruhandel. Ebba har genom hela sin karriär på Centigo visat på ett naturligt varmt och inkluderande ledarskap, professionalism och mod. Nu har hon fått utnämnandet Årets konsult!


  • Hur
    löd motiveringen?

Tack så mycket! Det var fantastiskt fint att få läsa motiveringen som var ganska lång. Den innehöll bland annat följande citat från min projektledare hos kund: ”Working with Ebba has been an extraordinary experience, she is truly an exceptional person and I consider it an honour to be working with someone who has so much talent, energy, and enthusiasm. For someone so young (well in my books anyway) she has such maturity and wisdom but is also so much fun to be around. Ebba has added immense value to our project overall, from a delivery perspective, as well as being such a fantastic team player.” 

  • Hur väl stämmer motiveringen överens med vad som motiverar dig personligen?

Först och främst känner jag mig ödmjuk inför denna otroligt värmande feedback! Jag tror att teamet som har nominerat mig har märkt att jag drivs av att arbeta i team mot gemensamma mål. För mig personligen är det motiverande att i min leverans mot kund bidra ur ett långsiktigt perspektiv med ett holistiskt och lösningsorienterat förhållningssätt. Att med en positiv inställning fokusera på lösning snarare än problem motiverar mig. Sedan är det ju så att jag jobbar tillsammans med fantastiskt kompetenta personer, vi jobbar alla hårt och då är det otroligt viktigt för mig att vi hela tiden fångar upp varandra, peppar och har roligt på vägen. Jag blir glad av att läsa att jag bidrar med just detta! 

  • Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund

Jag har jobbat på Centigo sedan 2021 och läste innan dess Civilekonomprogrammet på Linköpings Universitet. Min dialekt avslöjar dock min härkomst, nämligen västkusten och närmare bestämt Göteborg! Efter studierna var det min nyfikenhet som tog mig till Stockholm. Samma nyfikenhet har lett till att jag har hunnit arbeta ett halvår i London i en bokaffär vid Picadilly Circus (älskar böcker! Och London såklart!) och ett halvårs utbytesstudier i Singapore innan jag började jobba på Centigo. När jag inte jobbar så är det viktigaste för mig tid med min familj och mina vänner.

  • Finns det något som du vill fortsätta utvecklas inom och brinner lite extra för?

Just nu jobbar jag som processpecialist med förändringsledning hos en retailkund inom dagligvaruhandel. Jag brinner för att arbeta med människor och vill fortsätta utveckla mina ledaregenskaper för att ta ett större ansvar i de frågorna. Jag jobbar gärna strategiskt och analytiskt så även där vill jag fortsätta utvecklas. En kollega beskrev mig precis som lite nördig och hon har rätt. Jag intresserar mig för det mesta och blir engagerad i de flesta frågorna. Men, för att nämna något så har jag alltid varit intresserad av retail-branschen som karaktäriseras av snabba förändringar och stor påverkan av makrotrender liksom digitalisering och hållbarhet. Så sammanfattningsvis - ledarskap på olika nivåer, retail, analys och strategi. Låter fantastiskt enligt mig!

  • Vad ska du göra i sommar?

I sommar ska jag varva tid för återhämtning med att hitta på massa kul. Konserter, badutflykter, sena sommarkvällar och tid på landet är vad jag ser framför mig.

avatar

Centigo

RELATERADE ARTIKLAR