Skip to content
Centigo20 jun 20222 min read

Årets konsult, Fanny Ekman

För knappt tre år sedan började Fanny Ekman på Centigo i vår affärsenhet Digital Transformation. Sedan dess har hon utfört flera uppdrag inom bland annat affärsutveckling och innovation. Fanny har genom hela sin karriär på Centigo visat på ett stort personligt ansvarstagande, professionalism och ledarskap. Nu har hon fått utnämnandet Årets konsult!

Grattis Fanny! Hur löd motiveringen?

Tack så hemskt mycket, känns väldigt hedrande och fint att ha fått den här utmärkelsen. Motiveringen innehöll bland annat: "Fanny har en ovanligt stark förmåga att skapa förtroende hos kund och kollegor. Hon är orädd och tar sig an komplexa projekt och nya områden med stor nyfikenhet och engagemang. Hon pratar med beslutsfattare och projektdeltagare på ett naturligt sätt och sprider en mycket uppskattad arbetsglädje runt sig. Hennes arbete präglas av en hög grad av konsultmässighet i det stora och lilla - inte rädd för att hugga i och ”köra på” när det behövs likväl som att stötta kollegor och kund i komplexa frågor och projekt."

Hur väl stämmer motiveringen överens med vad som motiverar dig personligen?

Jag drivs verkligen av en stor nyfikenhet och motiveras av komplexa frågor där kreativitet, mod och teamkänsla är avgörande för att komma framåt, så det känns väldigt kul att det har fångats upp och lyfts i motiveringen. Att skapa stort förtroende och engagemang är också något som är viktigt för mig. Tillit är centralt för mitt relationsbyggande, både hos mina Centigokollegor och hos kund. Kanske är det just den autenticiteten som gör att mitt engagemang lätt kan smitta av sig vilket självklart känns superroligt att få höra i motiveringen!

Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund?

Jag är uppvuxen i Stockholm och har alltid varit en väldigt vetgirig person som älskat att lära mig nya saker. Länge hade jag en förkärlek till fysik (specifikt astrofysik) men landade på KTH och är numera Civilingenjör inom maskinteknik med master inom marina system (Naval architecture). Under studierna hann jag med både sabbatsår, då en dröm sedan länge gick i uppfyllelse att segla över Atlanten, och utbytesstudier till New York vilket var otroligt lärorikt och roligt.
Fritiden spenderar jag allra helst på min segelbåt – finns inget som slår att komma ut och fixa med båten efter att ha spenderat större delen av dagen framför datorn.

Finns något som du vill fortsätta utvecklas inom och som du brinner lite extra för?

Det finns så mycket spännande som pågår att det är svårt att välja, men just nu är jag extra intresserad av omställningen mot en mer cirkulär ekonomi. Där inte minst den digitala transformationen är en central del för att lyckas!

Vad ska du hitta på i sommar?

Segla såklart, om några veckor bär det av mot Ålands skärgård!

avatar

Centigo

RELATERADE ARTIKLAR