Årets konsult, Oskar Ohlsson

För drygt tre år sedan började Oskar Ohlsson på Centigo i vår affärenhet, Retail. Sedan dess har han jobbat hos två kunder inom retail och särskilt mot dagligvarubranschen. Efter växande ansvar, stort förtroende och positiv feedback från kunderna kom det fina intyget från Centigo - utnämnandet till Årets konsult.

Grattis! Hur löd motiveringen?

Tack! Det känns riktigt kul men framförallt väldigt hedrande att få den utmärkelsen. Motiveringen i sig var väldigt smickrande:
”Personen har i sitt arbete knutit ett starkt nätverk i hela ledningen och har även varit med och förberett frågor som presenterats inför koncernledningen. Med sitt vägvinnande sätt och stora sociala kompetens uppskattas både personen för sina insatser och för sitt bidrag till ett trevlig arbetsklimat. Genom sitt extrem engagerande, smarta, orädda och prestigelösa förhållningssätt så har personen representerat Centigo på ett fantastiskt sätt vilket ett citat från kundens försäljningschef tydligt visar:
”Han är en person som jag litar på till 100%. Han får våra affärs- och verksamhetsutvecklingsprojekt att hända i verkligheten. Han får med sig andra och förstår vår verksamhet på djupet.

Hur väl stämmer motiveringen överens med vad som motiverar dig personligen?

Jag motiveras av att ha en ”spindel i nätet-roll” där jag samarbetar med många olika personer, avdelningar och intressenter. För att kunna vara effektiv i en sådan roll anser jag att man behöver vara just engagerande, orädd och prestigelös. Att våga leda samtidigt som man vågar be om hjälp och lyfta fram andra runt omkring sig som är experter i sina respektive områden. Hur klyschigt det än är så kommer man långt på att se till att folk runt omkring sig känner sig engagerade och har kul. Man kan inte tro att man kan lösa allting på egen hand. Jag motiveras av att se till att andra i min närhet mår bra och har kul. För att lyckas med det i kontinuerligt föränderlig bransch behöver jag se till att de runt omkring mig känner eget ansvar inför sina uppgifter, vågar ta egna beslut och samtidigt vet att man alltid är ett mail, samtal eller en ”klapp på axeln bort”.

Berätta mer om dig själv?

Jag är en person som mår som bäst när jag har andra runt omkring mig. Att spendera en kväll ensam hemma är ingenting för mig. Jag gör gärna ”ingenting” tillsammans med någon annan. Sedan tycker jag att det behövs lite spänning och då kan inte varje dag vara sig den andra lik. Jag gillar därför att aktivera mig genom träning och nyfunna kärleken till padel (Ja, det är stereotypiskt att vara konsult och spela padel). Solsemester före skidsemester, choklad före lakrits och öl före vin. Där har ni mig!

Hur länge har du jobbat på Centigo/vad brinner du lite extra för inom Retail?

Jag har snart varit på Centigo i 3 år där jag precis som tidigare arbetsgivare alltid rört mig inom Retailsfären. Att hela tiden få vara nära slutkonsument är det jag tycker är allra bäst med att arbeta inom Retail. Det spelar ingen roll om det är digitala transformations-, logistik-, sortiment- eller rena IT projekt så behöver man alltid ha slutkonsument/slutanvändaren i fokus. Det är svårare än vad man tror att balansera användarupplevelse med antal utvecklingstimmar eller personalkostnad vs servicenivå i butiksled. Speciellt när konsumenten idag är mer medveten, mer illojal och samtidigt ställer större krav på att aktörer inom Retail hela tiden ska ”hänga med”. Men det i sin tur bidrar just till att jag upplever att en dag i Retailvärlden aldrig är den sig andra lik. Därför trivs jag super med att tillhöra Centigo Retail.