Business Wellness Awards 2019!

Tre veckor har gått sedan Centigo lanserade tillställningen Business Wellness Awards och känslan hos oss på Centigo är fortfarande lika stark nu som då. Vi vill givetvis dela med oss av den känslan och tänkte därför sammanfatta vad som hände och hur kvällen var.

 

Kvällens upplägg

 

Allt började med att nära 200 personer från näringslivet, politiken och akademin tog sig till Kungsholmen för att knyta nya kontakter och diskutera vilka nycklarna är för att företag ska vara långsiktigt framgångsrika. Efter ett initialt mingel satte vi oss till bords och kvällens program började. Energinivån var hög när inspirationstal från scenen varvades med diskussioner vid respektive bord. Medgrundaren till Centigo Johan Waller inledde med några reflektioner kring nödvändigheten av att tänka nytt som företagsledare och att syftet med Business Wellness Awards är att skapa en arena för diskussion om framtidens företagande. Han nämnde bland annat det orosmoln som många företagsledare kunde känna igen sig i: "Kommer verkligen mitt företag finnas kvar om 10 år?"

 

Vi fick därefter lyssna på Synsams VD, Håkan Lundstedt, hur han vände en bransch på 18 månader och varför han har modet att öppna fler butiker när trenden säger att butiksdöden är nära. Alexander Pärleros, som driver ”Framgångspodden”, gav senare sina högst personliga synpunkter på vad som är viktigt för långsiktig framgång. Läs mer om Business Wellness.

  

"Vilka av dagens företag tror du har förutsättningar för att vara långsiktigt framgångsrika och varför?" var första diskussionsfrågan som borden tilldelades. Deltagarnas svar varierade från att med starkt engagemang från sina medarbetare överlever man, till vilka specifika företag som man trodde var framtida vinnare. Några av finalisterna till årets Business Wellness-företag nämndes även. Andra frågor som avhandlades med stor entusiasm kring borden var ”Vilka perspektiv är viktigast för att säkra långsiktig framgång?” samt ”Är ledarskap viktigare än digitalisering?”.

 

Årets Business Wellness-företag

 

Efter att ha presenterat de åtta perspektiv som vi analyserat alla nominerade företag utifrån presenterades finalisterna. Atrium Ljungberg - ett börsnoterat fastighetsbolag som vill bygga en hållbar stad.

Max Burgers - en familjeägd snabbmatskedja med snabb tillväxt och lönsamhet och som är klimatpositiv. Systembolaget - en ensamrättsaktör som erbjuder service i världsklass och är i framkant i sitt hållbarhetsarbete.

Juryn kom fram till att vinnaren var Max Burgers! Stort grattis!

 

Avslutningsvis

 

Därefter bytte vi rum återigen för en stående mingeldessert där många kände att de ville fortsätta diskutera, rikta några varma gratulationer till finalisterna och vinnaren av Business Wellness Awards och knyta fler nya kontakter.

Feedbacken från deltagarna har varit mycket positiv vilket peppar oss att köra detta vidare. Planeringen är redan igång inför 2020 års upplaga, som kommer hållas i oktober månad och vi hoppas att vi ser många av årets gäster där igen.

Innan dess kanske vi ses på vårt kontor Business Wellness Center eller under Almedalsveckan i Visby!

 

Ja, jag vill få nyhetsbrev från Centigo!