Skip to content
Gustaf Straht08 maj 20232 min read

Årets Business Wellness Awards är över - här är de viktigaste ögonblicken 

2023 års upplaga av Business Wellness Awards är till ända och vi med stolthet och glädje sammanfattar tävlingen och finalkvällen där Synsam till slut stod som vinnare. Samtidigt som vi konstaterar att hållbart företagande står högt på agendan och det finns många kloka tänkare och initativ inom svenskt näringsliv som driver frågan framåt.  Business Wellness Awards är ett initiativ som Centigo och Accigo gemensamt drivit med ambitionen att värdesätta och prisa företag som på ett särskilt vis utmärker sig i att skapa värde för sina intressenter och som står väl rustade för varaktig konkurrenskraft och lönsamhet.  

Första upplagan av Business Wellness Awards gick av stapeln 2019 men tyvärr fick tävlingen ett ofrivilligt avbrott under corona-åren men var under 2023 åter tillbaka. Efter den initiala nomineringsfasen har Business Wellness Group analyserat bidragen som inkom och slutligen stod fyra utvalda finalister på scenen under årets finalarrangemang 27 april på Münchenbryggeriet i Stockholm. Vinnare blev slutligen Synsam, i hård konkurrens med Houdini Sportswear, Bravida och Vasakronan. Så här lät juryns motivering: 

"Årets Business Wellness-företag är ett innovativt företag som drivs av att utveckla och utmana affärsmodeller och kunderbjudanden och ligger steget före i en i övrigt relativt konservativ bransch. De initiativ som drivs har högt momentum, både genom teamens egna driv och ledningens tydlighet i vad som förväntas. 
 
På en snabbrörlig marknad har de utmärkt sig med sin förmåga att balansera kommersiella drivkrafter med hållbara, innovation med struktur och tillväxt med lönsamhet" 
 
Grattis igen Synsam till årets Business Wellness-företag 2023!  

Men kvällen bjöd såklart på mycket annat och den stora vinnaren var svenskt näringsliv i sig som fick möjlighet att träffas, inspireras, diskutera och utbyta erfarenheter om just kvällens ämne Business Wellness. Förutom att lyssna till Business Wellness Groups egen grundare Johan Waller tala om dagens omvärld så fick publiken också lyssna till Emma Ihre (Head of Sustainability, Embracer Group) och Daniel Steinholtz (Senior Advisor Sustainable Innovation & Growth for Allies/WhyWay) prata om affärsvärdet av hållbart företagande och Thomas Ekman (Koncernchef på Axel Johnson) som tillsammans med Pontus Fulke (Partner på Centigo) diskuterade långsiktighet i företagande. 

Dessutom fick publiken ta del av de externa jurymedlemmarna, Urika Matsgård (VD BRA Flyg), Anders Svensson (Styrelseordförande Svensk Handel & Stadium m.fl.) och Christoffer Bergfors (VD och ägare till Max Burgers, tillika vinnare av årets Business Wellness Företag 2019) och deras reflektioner om just Business Wellness.  

Vi på Business Wellness Group kan sammanfatta en lyckad kväll som bjöd på både inspiration, spännande möten men även underhållning och en fantastisk stämning – och framförallt en värdig avslutning på allt arbete som lagts ner under tävlingen. Vi vill med det här tacka alla deltagare, nominerade men också alla som varit delaktiga i projektet och som gjort kvällen möjlig. Det här är förhoppningsvis bara starten på något som kommer omforma och inspirera hållbart företagande och svenskt näringsliv in i framtiden.

 Frågor? Kontakta oss!

avatar

Gustaf Straht

RELATERADE ARTIKLAR