Skip to content
Centigo25 jan 20231 min read

Business Wellness Awards - arenan för framtidens företagande

Årets Business Wellness-företag är en utmärkelse som tilldelas det företag inom svenskt näringsliv som utmärkt sig i att skapa värde för alla sina intressenter. Priset delas ut på Business Wellness Awards den 27 april 2023 på Münchenbryggeriet i Stockholm. Priset och galan anordnas av Centigo tillsammans med systerföretaget Accigo. 

Henry van Rooy är partner på Centigo och ansvarig för Business Wellness Awards. Vi träffade Henry för att förstå mer om bakgrunden och tankarna med att anordna denna gala.

Hej Henry! Kan du berätta om idén med Business Wellness Awards?

När vi lanserade detta för ett par år sedan kände vi att det saknades ett nytänkande forum för att diskutera nycklarna till framtidens företagande. Det finns många bra utmärkelser men dessa är ofta nischade till branscher eller specifika roller. Vi är av uppfattningen att det finns gemensamma förmågor som är kritiska för företag och organisationer för att säkerställa att de är konkurrenskraftiga, hållbara och lönsamma även på längre sikt.

Syftet med Business Wellness Awards är därför att samla ledare och tänkare inom näringsliv, akademin och politiken för att inspirera varandra och diskutera dessa frågeställningar. Genom att utse årets Business Wellness företag vill vi visa på företag som kan tjäna som goda exempel på detta.

Det låter ju spännande, men vad betyder Business Wellness?

Lite förenklat kan man säga att Business Wellness är en affärsfilosofi som utgår från företaget som en positiv kraft i samhället, som har förmågan att kontinuerligt utvecklas och som skapar värde för alla sina intressenter. För att konkretisera detta har vi utvecklat ett Business Wellness-index som vi använder för att utvärdera och utveckla de åtta viktigaste förmågorna en verksamhet behöver för att åstadkomma detta.

Hur skulle du vilja beskriva ett Business Wellness företag?

Som jag nämnde inledningsvis så menar vi att ett företag måste skapa värde för alla sina intressenter; kunder, medarbetare, ägare och samhället i stort för att vara framgångsrikt över tid. För att kunna göra det så måste företaget ha en förmåga att förstå och utvecklas i takt med behoven från dessa intressenter. Detta i sin tur kräver att man får ut det maximala av sin organisation genom bland annat ett engagerande syfte, en fokuserad riktning, ett modernt ledarskap, en förmåga till innovation och en dynamisk styrning av verksamheten.

För mer information om Business Wellness Awards och hur Business Wellness kan hjälpa dig utveckla din verksamhet, se www.businesswellness.com

avatar

Centigo

RELATERADE ARTIKLAR