Pehr Ekedahl

Managementkonsult

Business Wellness-filosofin gör konsultyrket till ett naturligt nästa steg för Millennials

2019-sep-23 10:27:26

Som nyutexaminerad ingenjör eller ekonom (det senare i mitt fall) finns oerhört många karriärsvägar att välja mellan. Det här med att inte stänga några dörrar kan verka skönt på förhand, men när en väl ska välja dörr är det desto knivigare. De universitetsstudenter som nu tar steget ut i arbetslivet tillhör generationen som brukar benämnas som Millennials. Vad som karaktäriserar oss har det skrivits en hel del om de senaste åren. En av de mest omtalade värderingarna som vi påstås ha är att vi inte nöjer oss med vilket meningslöst jobb som helst. Vi vill ha ett arbete vi kan påverka, där vi kan göra skillnad och där vi kan bidra till en bättre värld. Stora ord såklart, men i mitt och många av mina kollegors fall ligger det mycket i det.

Varför konsult?

Vad var det då som fick mig att välja konsultyrket, som kanske inte alltid ligger top of mind när man diskuterar yrken som  leder till en bättre värld? I mina ögon fanns det till att börja med många rationella argument till varför konsultyrket är ett bra nästa steg efter avslutade studier. De argument jag håller högst är; möjlighet till fortsatt snabb utveckling, utmaningar i varierande situationer och, hör och häpna, att få dörrar stängs. Dessa faktorer leder dock inte direkt till en bättre värld, mer än att förhoppningsvis göra mig till en bättre yrkesperson. Jag var väldigt selektiv när jag valde vilka konsultbolag jag skulle söka mig till, och det som till stor del fick styra var vilka värderingar bolaget verkade torgföra och vad de stod för. Och det räcker ju inte med att slänga upp några väl valda ord under en "values"-flik på hemsidan och hävda att "det sitter i väggarna". Det måste lysa igenom i allt man gör, och det måste kännas genuint.

Business Wellness

Business Wellness-filosofin på Centigo fångade mig tidigt, och tanken bakom Business Wellness stämmer helt överens med hur jag tror att företag bör bidra till ett bättre samhälle. Genom att skapa ansvarsfulla och långsiktigt hållbara företag med engagerande syften. Detta är en stor anledning till varför jag valde att söka mig till Centigo, att jag med rak rygg kan ställa mig bakom en verksamhet som sprider en sund syn på företagande. Jag är dessutom en del av teamet som riktar sig mot sjukvårdssektorn och offentlig sektor och kommer därför göra skillnad i samhällets grundstenar som påverkar tusentals svenskar på daglig basis. Jag tror att en liknande inställning till konsultyrket är helt central för att konsultbolag ska lyckas attrahera Millennials tillika dagens universitetsstudenter framöver.

Attraherar detta även dig? 

Ansökan är just nu stängd och öppnar igen i september, hösten 2020. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Konsultprogrammet@centigo.se Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet