Skip to content
Oscar Kjellström29 mar 20213 min read

Centigo Göteborg slår upp portarna och söker fler talanger

Den 1 mars 2021 slog vi upp portarna i Göteborg och etablerade Centigo på västkusten

"Det känns otroligt kul att vi äntligen är igång. Min ambition de senaste två åren har varit att lägga en grund för att kunna växa Centigos närvaro i regionen. Med den grunden etablerad öppnar vi härmed Centigos första kontor i Göteborg." - Johan Lindstrand, Team Lead Centigo Göteborg

Att öppna ett kontor i Göteborg är ett tydligt bevis på Centigos ambitionsdriv och kollektiva ledarskap som är så viktigt för vår företagskultur. Det finns ingen VD eller ledningsgrupp som "uppifrån" har bestämt att Centigo ska ha ett kontor i Göteborg för att det är strategiskt riktigt utan vårt kontor finns för att två av våra kollegor har som ambition att få det här kontoret att flyga. För drygt två år sedan flyttade Johan Lindstrand till västkusten och började direkt att undersöka möjligheterna att etablera Centigos närvaro i regionen. När tidigare kollegan Oscar Kjellström också kom tillbaka till Centigo för att påbörja resan tillsammans med Johan var det ett faktum - vi kör!

Vad är vår ambition och varför Göteborg?

Vår ambition är att växa ett lokalt team med målet att bli en stabil och trygg leverantör av konsulttjänster. Med ett nytt Centigo-kontor i Sveriges näst största stad, Göteborg, bildar vi ett geografiskt nav till våra övriga nordiska kontor i Malmö, Stockholm och Oslo.

 

Förutom de mest uppenbara företagen inom fordonsbranschen och tillverkningsindustrin är Göteborg med omnejd en central plats för ledande företag inom bygg- och fastighetsbranschen, offentlig sektor samt retail.

 

Vi har valt att placera kontoret i hjärtat av Göteborg på stadens mest kända aveny, Kungsportsavenyen.

 

Vad är kollektivt ledarskap?

Att Centigo drivs med hjälp av kollektivt ledarskap är en del av vårt fundament som beskriver vad vi baserar vårt långsiktiga företagsbyggande på. De andra delarna är att vi är oberoende och ambitionsdrivna.

 

Tillsammans med våra värdeord professionalism, entreprenörsanda och balans är fundamentet vår syn på hur Centigo bör fungera för att kontinuerligt kunna hantera den föränderliga omvärld som vi, och våra kunder, befinner oss i samtidigt som de skapar en miljö där våra medarbetare ges de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utvecklas.

 

Centigo är byggt på en genuin tro på människan och hennes förmågor. Vi sätter människan före strukturer och regler och anpassar därför dessa till de förutsättningar individen har. Genom att minimera strukturer och regler främjar vi frihet, kreativitet och entreprenörsanda. Det är först då alla våra medarbetare, som individer, kan frigöra sin fulla potential att prestera på topp. Vi strävar enkelt efter att vara det bästa växthuset för människor.

 

Centigo utan VD

Ett av de tydligaste exemplen på vårt kollektiva ledarskap är att vi inte har någon VD. Vi har istället flera jämbördiga ledare som kan agera såsom VD, så att kunder och medarbetare får arbeta med en person som har fullt mandat att representera företaget. För att detta ska fungera är kraven tydlighet, transparens och eget ansvar mycket stora. Våra roller och ansvar måste vara tydliga och alla medarbetare ska veta, eller enkelt kunna ta reda på, vem eller vilket forum som har ansvar för en fråga eller ett beslut. Vår starka värdegrund och en tydlig affärslogik gör att vi drar åt samma håll och ger oss trygghet att agera med stort självförtroende på egen hand.

 

Självklart ska vi bli fler!

Är du en entreprenöriell konsult som vill vara med och expandera Centigos Göteborgs-kontor och ta steget till ett expansivt och framgångsrikt konsultföretag? Vi söker dig som är en affärsdriven person, som förstår varför vissa företag är framgångsrika och andra inte och som tycker om att lösa de utmaningar som uppstår längs vägen. Du är självgående, tycker om förändringsarbete och förstår hur man skapar verkligt värde ute hos våra kunder.

 

Du kommer att bli en viktig del i vårt "kontorsbygge" och få alla möjligheter att få vara med och påverka både din och Centigos utveckling.

 

Läs mer eller kontakta oss

Läs mer och ansök här

Kontakta Oscar Kjellström

Kontakta Johan Lindstrand

avatar

Oscar Kjellström

Managementkonsult

RELATERADE ARTIKLAR