Georg Warselius

Managementkonsult

Centigo utser Årets Business Wellness-företag!

2019-jan-31 11:17:04

 • Centigo grundades 2002 av Kristian Liljefors, Fredrik Palmgren och Johan Waller. Sedan start har Centigos alla medarbetare samlats under missionen Business Wellness.  7 mars 2019 bjuder Centigo in till Business Wellness Awards 2019. Men vad är Business Wellness? Hur kom fenomenet till? Och, varför ska Sverige få ytterligare ett Awards? Georg Warselius mötte Johan Waller och frågade ut honom.

  Hur skulle du förklara Business Wellness för någon som aldrig har hört uttrycket innan?

  Jag skulle säga att Business Wellness inte är något specifikt man kan ta på. Det är svårt att svara på frågan ”Vad är Business Wellness?” eftersom det är något som händer när ett företag mår bra. När företaget har skaffat sig förutsättningarna för att vara långsiktigt framgångsrikt, då uppstår Business Wellness i företaget.

  Så vad kännetecknar ett välmående företag? 

  Ett välmående företag är lönsamt, förnyar sig ständigt, engagerar kunder och medarbetare på djupet, och bidrar med sin verksamhet till att stärka och bygga vårt samhälle.

  Hur kom Centigo fram till just Business Wellness? Och hur uppdaterar vi vad det innebär?

  Business Wellness har växt fram från vår ackumulerade erfarenhet inom Centigo. Vi har samlat över 1000 års erfarenhet av att hjälpa företag och ledare att utveckla sina verksamheter och fokuserat det till Business Wellness. Vi samlas även regelbundet internt för att reflektera och diskutera nycklarna till långsiktig framgång för att hålla oss och Business Wellness uppdaterat.

  Är det svårt att prata om, och framförallt utveckla Business Wellness när det är så abstrakt?

  Både ja och nej! För att enklare använda det i praktiken har vi brutit ned Business Wellness i ett antal perspektiv. Ett företag kan prestera högt i vissa och lågt i andra, men ett sant Business Wellness-företag har förmågan att prestera högt i alla perspektiv samtidigt. 

  Det för oss in på Business Wellness Awards, där Centigo bland annat kommer att utse Årets Business Wellness-företag. Kan du berätta lite om varför vi vill sprida Business Wellness?

  Vi anser att det pratas alldeles för mycket om vilka företag som är lönsamma nu, och för lite om vilka som har förutsättningar att vara framgångsrika imorgon. Världen ändras allt snabbare och vi behöver starka företag som lyfter samhället i en positiv riktning. Vi tror att Business Wellness är rätt väg att gå och vill därför dela med oss av det, lyfta fram företag som vi tror på men också ta hjälp från deltagarna på själva galan för att prata om vad som är viktigt för framtidens företag.

 • Jag vill delta i Business Wellness Awards 2019
 •  

  Så en av anledningarna till att vi väljer att göra Business Wellness Awards är att vi vill prata om framtidens företag och vad som krävs för att bli ett sådant?

  Exakt. Med Business Wellness Awards skapar vi en arena och en mötesplats för människor som är engagerade i utvecklingen av Sveriges näringsliv. Vi har bjudit in företagsledare, entreprenörer, politiker, akademiker och andra spännande människor för att inspirera varandra och låta sig inspireras till nya tankar om nycklarna till långsiktig framgång.

  Vad är din ambition med Business Wellness Awards?

  Att det ska bli ett årligt återkommande tillfälle för inspiration om hur vi framtidssäkrar vårt näringsliv och våra företag.

  Avslutningsvis, varför tycker du att företagare ska ta sig tid att gå på Business Wellness Awards? Och vad kommer hända under kvällen?

  Gästerna erbjuds ett unikt tillfälle att träffa likasinnade för att inspireras och reflektera över de egentliga nycklarna till långsiktig framgång. Över 200 personligen inbjudna gäster kommer vara på plats att nätverka- och dela sina egna insikter med. Under kvällen kommer vi varva inspirationstal med debatt och diskussion över en trevlig sittande middag. Bland annat kommer Håkan Lundstedt berätta om Synsams framgångsresa. För att spetsa till debatten maximalt kommer en jury också utse Årets Business Wellness-företag!

 • Jag vill delta i Business Wellness Awards 2019
 •  

  Vill du läsa mer om Centigo och Business Wellness? Kika på www.centigo.se/mission! Är du nyexaminerad och nyfiken på Centigo? Gör som Georg och sök till Konsultprogrammet! Läs mer om det här!

Tags: Affärsutveckling Karriär Vinnande_resultat_i_ny_tid Business_Wellness Hållbart_företagande