Centigos kontor i Göteborg fyller 1 år

I ett år har Centigo funnits som ett lokalt kontor i Göteborg. Eller under den absolut första tiden, då enbart initiativtagaren Johan Lindstrand fanns på plats, låg det första kontoret (rättare sagt en sjöbod) i hamnen i Träslövsläge utanför Varberg. Men under våren flyttade Centigo in till en mindre kontorsyta på Convendum i centrala Göteborg och bara några månader senare behövdes ett ännu större kontorsrum. Under det första året har Centigo i Göteborg växt till att bli hela fem kollegor i Sveriges näst största stad. Här bildas ett geografiskt nav till våra övriga nordiska kontor i Malmö, Stockholm och Oslo som dessutom på olika sätt bidragit till att göra etableringen möjlig.

”Jag är så otroligt stolt över den insats alla medarbetare har gjort sedan de en efter en anslutit under det senaste året” säger Johan när han ser tillbaka på det första året. ”Alla har verkligen gått in helhjärtat för att leverera på topp till våra kunder samtidigt som de bidragit på olika sätt till vår etableringsresa med tex. rekrytering, marknadsföring och försäljning”. Efter en tillbakablick konstaterar han att företaget fått anpassa sig konstant utifrån de möjligheter och förutsättningar som dem stått inför: ”Först när vi bara var en anställd och det inte fanns ett riktigt kontor att gå till handlade allting om att hitta första uppdraget och att etablera oss varumärkesmässigt på en ny marknad. Det blev många spännande möten och telefonsamtal med beslutsfattare på olika företag i regionen”.

En anställd blev visst en hel familj

När de första två uppdragen var säkrade ringde Johan upp Oscar Kjellström, tidigare konsult på Centigo i Stockholm, men som efter ett tag hade valt att vända hem till Göteborg igen. Han valde snabbt att kroka arm med Johan och kort därefter började en intensiv rekryteringsfas. Försäljningen fick ge plats till att leverera i de befintliga kunduppdragen samt hantera de över hundra ansökningar som blev resultatet från vår första jobbannons. Av dem hundra blev det Erika Blomberg Hjörne som anslöt sig till Göteborgsskaran i april 2021. ”Och då blev vi tillslut tre som arbetade i spännande kunduppdrag och samtidigt kunde bidra med rekrytering, marknadsföring och kundförsäljning”. En familjär stämning skapades snabbt genom att helt enkelt också inkludera respektive familj vid de kommande out-of-office-träffarna.

Under sommaren och hösten fick Centigo kontakt med flera företag i Göteborg som önskade ett samarbete och rekryteringen fick återigen stå i fokus. En av Centigos värdegrunder är att kunna vara flexibel med dess ambitioner för att anpassa oss efter kundernas behov, men också för att ge rätt förutsättningar till varje enskild ledare som anställs. Därför fick det också lov att ta tid att hitta nästa konsult. Under hösten kunde vi glädjande nog äntligen få Anna Holmberg och Linn Sköld att ansluta sig till oss och i april får vi en sjätte konsult på plats.

Framtiden för Centigos kontor i Göteborg

”Nu behöver vi fortsätta att växa för att klara av att bemanna alla spännande uppdrag som kommer in. Det är otroligt viktigt att vi fortsätter att växa med rätt personer för att behålla såväl kvalitén som kulturen. Vi har siktet inställt på att bli fler än 20 medarbetare till våren 2024” berättar Johan. En förhoppning är dessutom att om ett eller två år kunna anställa nyexaminerade via Konsultprogrammet i Göteborg. ”Vi har deltagit i studentmässorna I-dagen och ska delta på Gadden nu i vår. En jätteviktig plats för Centigo att befinna sig för det är i den sfären som det är mest ”buzz” kring spännande företag som man vill jobba hos och det är således där som vi kan få en rejäl skjuts i vår varumärkesuppbyggnad” menar Oscar Kjellström.

Framåt tar Centigo Göteborg sikte på att få möjlighet att träffa fler kunder fysiskt, allt eftersom pandemins restriktioner klingar av. ”Vi planerar just nu för ett kundevent framåt slutet av våren där vi äntligen får möjlighet att träffa våra nuvarande kunder, men också spännande bolag som vi kanske får möjlighet att samarbeta med framöver” berättar Erika Blomberg Hjörne. Centigo i Göteborg har under året arbetat med bland annat försäljningsstrategi, IT-implementation samt verksamhetsutveckling och förändringsledning. ”Det finns en bred kompetensbas hos oss idag och vi ser fram emot att få utöka den ytterligare under året som kommer” säger Oscar. Att det kommer att bli utmanande, men framförallt roligt kan nog alla sex skriva under på!

Sök till Centigo i Göteborg

Kontakta Johan Lindstrand