Följ Centigos nya juniorkull "10avTio" på deras resa

2017-aug-29 11:35:23

Här kommer det första blogginlägget från våra nya talanger i hösten konsultprogram! Under kommande sex veckor kommer de att blogga om sina upplevelser under programmet.

”Andas. Den lilla detaljen är viktig, resten kommer ordna sig.”

Strax innan klockan 8 på morgonen den 21 augusti när jag står i hissen på Vasagatan 16 är jag nervös inför min första dag på Konsultprogrammet. Där och då vet jag inte vilket underbart och trevligt bemötande jag kommer få av alla mina nya kollegor.

Mitt namn är Alexander Trygg och jag har precis börjat på Konsultprogrammet tillsammans med ett gäng härliga personer. Vi har döpt vår lilla grupp till 10avTio eftersom vi är 10 personer och med en lagom stor mängd hybris anser vi oss vara fullpoängare. Helt enkelt 10 av Tio. Första veckan är nu förbi och den har verkligen varit både intensiv och rolig. Alla nya intryck och möten med nya personer kan kännas rörigt ibland, men samtidigt är det kul att märka hur sociala och hjälpsamma alla har varit.

För att ge oss en bra start som konsulter innehåller programmet fyra huvudsakliga delar. Den första är att vi ska introduceras till företagen i Business Wellness Group och få en bild över alla delar av organisationen och träffa och börja lära känna mängder av personer. Den andra är att vi ska få utveckla våra konsultfärdigheter med utbildningar i allt från problemlösningsmetodik, till förändringsledning och Powerpoint. Den tredje delen är en teoretisk och praktisk utbildning i Microsofts affärssystem Dynamics 365 for Operations.

Den fjärde och sista delen är två projekt som genomförs under hela programmets gång. Ett fiktivt case där vi ska hjälpa en limfabrik och ett juniorprojekt där vi får testa våra färdigheter i ett internprojekt.

Limfabriken är ett återkommande inslag i Konsultprogrammet och alla som tidigare har gått programmet har genomfört det. Alla jag har pratat med projektet om har varit väldigt hjälpsamma men också haft ett menande leende på läpparna som avslöjar att det kommer komma något speciellt i samband med det. När mail trillade ner i inkorgen med historier om golfrundor men Henrik Stensson, kärleksrelationer och konspirationsteorier när vi försökte boka intervjuer med medarbetare på limfabriken började jag förstå deras leenden.

Veckan avslutades med festliga aktiviteter på mer än ett sätt. Framåt torsdagskvällen tog vi i 10avTio en tur upp på kontorets takterass för en liten AW och en möjlighet att lära känna varandra bättre. På fredagen firade Accigo 10 års-jubileum med en festkväll på Vinterviken med middag och dans. Det känns som ett mycket bra avslut på en väldigt bra och händelserik vecka. Det är verkligen inspirerande hur mycket energi och tid som Centigo och Accigo har lagt på att hälsa oss välkomna och se till att vi får en bra introduktion till företagen och våra framtida arbetsliv.

Skribent: Alexander Trygg. Civilingenjör i Industriell ekonomi från Linköpings universitet och en alldeles för stor Harry Potter-nörd för sitt eget bästa.

Jag vill få mer information om Konsultprogrammet

Tags: Karriär Konsultprogrammet