Centigos Talangprogram förbereder studenter för arbetslivet

Quote Symbol

Då vi alla tre är relativt nyexaminerade förstår vi hur viktigt det är för studenter att skaffa erfarenhet, skapa ett nätverk och få insikt i olika branscher – saker som är mycket meriterande inför framtida arbetssökande.

Ny möjlighet för studenter

Hösten 2021 började vi, Markus Pettersson, Ebba Jonsson och Daniel Nyborg, som nyexaminerade på Centigos konsultprogram. Utöver att snabbt bli involverade i kunduppdrag fick vi även möjligheten att engagera oss i interna engagemang som Centigos studentmarknadsföring. Under ett halvår arbetade vi aktivt med detta genom att delta på arbetsmarknadsmässor, planera event på Centigos kontor och träffa studenter ute på skolor. Snabbt stod det klart för oss att Centigo hade mycket mer värde att tillföra just studenter.

Flera av de studenter vi träffade undrade nämligen vad vi som företag kunde erbjuda dem redan under studietiden, exempelvis genom praktikplatser. Då vi alla tre är relativt nyexaminerade förstår vi hur viktigt det är för studenter att skaffa erfarenhet, skapa ett nätverk och få insikt i olika branscher – saker som är mycket meriterande inför framtida arbetssökande. Med det i bakhuvudet började vi fundera på hur Centigo skulle kunna erbjuda något som möter detta behov – och så påbörjades skapandet av Talangprogrammet.

Om programmet

Centigos Talangprogram riktar sig till studenter som har 1–2 år kvar av sina studier. Efter att ha genomgått en rekryteringsprocess träffas utvalda studenterna en gång i månaden på vårt kontor i Stockholm för att få insikt i rollen som konsult. Du som student kommer bland annat delta i intressanta föreläsningar om aktuella ämnen såväl som olika workshops med syfte att utbilda om konsultens mest använda verktyg.

Du får även möjlighet att utveckla ditt nätverk genom att träffa medarbetare från Centigos olika affärsenheter. Utöver detta får samtliga studenter en personlig mentor från Centigo. Mentorskapet har en rådgivande funktion du får reflektera över din framtida karriär tillsammans med en mentor som coachar och vägleder utifrån dina önskemål. Förutsättningen med Talangprogrammet är att det ska kunna genomföras samtidigt som studier eller annan sysselsättning.

Därför trivs vi på Centigo

Att vara ett ambitionsdrivet företag med kollektivt ledarskap har många fördelar. Det innebär exempelvis att våra medarbetare alltid får förutsättningar att utveckla och driva initiativ när de ser möjligheter som skapar värde för Centigo och andra. Skapandet av talangprogrammet är bara ett exempel på detta.

Vår ambition och det kollektiva ledarskapet präglar allt vi gör på Centigo och just därför kan även vi som nyanställda direkt utveckla och driva ett helt nytt initiativ. Detta är en av anledningarna till att vi alla tre trivs så bra med att jobba här. Att få vår drivkraft och vårt engagemang värderat så högt är verkligen fantastiskt.


Ansökan till Talangprogrammet är för närvarande stängd. Vid frågor är du varmt välkommen att maila talangprogrammet@centigo.se.