Ludvig Billberg

Managementkonsult

Det här tar vi med oss från introduktionsprogrammet

2018-okt-02 09:00:00

I skrivande stund är det onsdag eftermiddag och vi har nu två dagar kvar på Introduktionsprogrammet. Helt otroligt vad snabbt dessa sex veckor har gått! Innan det blir dags för oss att i nästa vecka ta våra första steg ut i rollen som konsult passar vi på att blicka tillbaka på Introduktionsprogrammet, och förvånas över hur mycket vi hunnit lära oss och hur positivt vårt mottagande varit här på Centigo 

En av de saker som överraskat oss positivt är hur många vi har hunnit träffa och lärt känna under programmet. Förutom att vi “programmisar” umgåtts varje dag och blivit en riktigt härlig grupp har vi också fått möjlighet att träffa många av våra andra fantastiska kollegor. Genom föreläsningar, presentationer och dedikerade mingeltillfällen har vi kunnat träffa och bekanta oss med medarbetare från olika delar av organisationen. All den tid som andra har lagt ner på att vi ska introduceras väl och känna oss hemma på företaget har uppskattats jättemycket!

Nästa erfarenhet som har förvånat oss på ett positivt sätt är allt vi har lärt oss. Vi har genom föreläsningar och interna projekt fått delta i workshopskola, genomfört intervjuer med personer från näringslivet och framfört presentationer. Och på tal om de interna projekten, så är vi väldigt positivt överraskade av ansvaret vi har fått redan som nya, och att det vi har producerat faktiskt kommer att användas och bidra till att vidareutveckla företaget. Det visar ytterligare på att alla på Centigo är medarbetare – att vi är en platt organisation utan chefer, där allas idéer och arbete är lika viktigt, oavsett om du arbetat här i flera år eller som vi, i bara drygt fem veckor.   

Ytterligare en erfarenhet vi tar med oss är möjligheten till reflektion som ges under introduktionsprogrammet. Vi har fått möjlighet att reflektera över vad som känns roligt, men även oroande eller svårt, och har därmed kunnat förbereda oss extra inför kommande uppdrag. Att börja på nytt jobb är en stor upplevelse och så klart något som kan kännas skrämmande, men att hinna stanna upp och reflektera har gett oss möjligheten att vända den nervositeten till något positivt, och vi är nu mer redo! 

Vad händer då härnäst? Jo, det är dags att ge oss ut på uppdrag, både externa och interna. Även om det görs med viss nervositet, känns det tryggt att veta att vi har med oss en ryggsäck med alla lärdomar vi samlat på oss under introduktionsprogrammet och ett stort nätverk av grymma konsulter på Centigo - så visst ska även det här gå bra! 

13Rätt tackar för oss och hälsar nästa kull varmt välkomna! 

 /Ludvig och Julia

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet