Anna Adlercreutz

Managementkonsult inom retail

Ett ord summerar Centigo för mig – teamwork

2017-sep-19 11:00:00

Om du läst tidigare blogginlägg från mina vänner och kollegor som också börjat på Konsultprogrammet har du kunnat läsa om tidiga mornar, sena kvällar, sociala aktiviteter och nya lärdomar. Under de senaste fyra veckorna har vi stångats med nya utmaningar dagligen samtidigt som vi lärt känna Centigo, våra systerbolag och varandra. Även den här veckan har varit full av föreläsningar och styrgruppsmöten i de båda projekten som vi jobbar med. Allt vi gör summeras dock upp till en sak: vikten av att hjälpas åt. Jag skulle sammanfatta det med ordet ”teamwork”. Trots att det bara är ett ord så beskriver det mina upplevelser av Introduktionsprogrammet och Centigo i sin helhet. Teamwork – att i en grupp arbeta tillsammans för att nå ett mål, använda individuella färdigheter och samarbeta för att nå längre än vad vi hade kunnat göra på egen hand.

Förra veckan hade vi en föreläsning om framgång och lycka. Vi diskuterade bland annat hur ett företag kan mäta utveckling hos anställda på olika sätt och om hög utveckling för ett fåtal personer kan väga upp för låg utveckling hos andra. Centigo arbetar sedan ett år tillbaka med nätverksbaserat ledarskap vilket innebär att alla medarbetare, som kallas stjärnor, har två sponsorer. Även sponsorerna är medarbetare och i linje med matematikens alla lagar måste alltså samtliga medarbetare vara sponsorer för att ekvationen ska gå ihop. Sponsorerna syftar till att hjälpa stjärnan att sätta upp personliga mål med en aktionsplan utifrån individens förutsättningar. Det jag tycker är häftigt med den här typen av ledarskap är att alla inom Centigo hjälper varandra att nå extraordinära resultat, definierade av individen själv. På så sätt kan Centigo utvecklas tillsammans med varje medarbetare. Den här typen av ledarskap tror jag också skapar en gemenskap inom företaget, där alla ansvarar för sin del av den totala utvecklingen.

En annan mentalitet som är stark inom Centigo är ”fråga-mentaliteten”. Som ny väntas du inte ha koll på allt (snarare tvärtom) men du vigs snabbt in i ansvaret kring att fråga efter information och/eller kunskap du behöver. Med hjälp av dina kollegor slipper du uppfinna hjulet på nytt och min upplevelse än så länge är att alla på Centigo ställer upp i alla lägen. Jag tycker det är otroligt hur mycket en grupp, eller ett företag för den delen, kan åstadkomma när vi utnyttjar varandras styrkor samt utmanar och lyfter varandra till nya höjder. Att be om hjälp ser jag som en förutsättning för att det ska fungera. Att hjälpa likaså. Det vill jag kalla teamwork.

Just nu är det möjligt att söka till Centigos konsultprogram med start till våren eller hösten 2018. Missa inte chansen att bli en del av vårt team!

Jag vill veta mer om Konsultprogrammet

Skribent: Anna Adlercreutz, matälskande göteborgare som aldrig går in halvhjärtat i en tävling.

Tags: Konsultprogrammet Nätverksbaserat_ledarskap