Roliga arbetsuppgifter eller en rolig arbetsplats? Du behöver inte välja!

Quote Symbol

Jag vill både ha ett jobb med inspirerande och utmanande arbetsuppgifter, samt en arbetsplats där jag har roligt tillsammans med kollegorna.

Jag heter Simon Brulin och jag började Centigos Konsultprogram våren 2022. Under sluttampen på mina studier reflekterade jag en hel del över vad jag söker hos en arbetsgivare. Eftersom vi människor spenderar stora delar av våra liv på arbetsplatsen ville jag se till att jag hittade ett företag där jag skulle trivas. Till slut benade jag ut det i två faktorer som enligt mig är kritiska för att jag ska trivas. Jag vill både ha ett jobb med inspirerande och utmanande arbetsuppgifter, samt en arbetsplats där jag har roligt tillsammans med kollegorna. Det låter som två väldigt självklara faktorer, men det är två faktorer som inte är det lättaste att hitta.

En ambitionsdriven organisation

Centigo är en ambitionsdriven organisation, vilket innebär att varje individ är ytterst ansvarig för sin egen och kundens utveckling. Medarbetarna har en vilja och ett driv att ta sig framåt, att utvecklas. Detta kan avspegla sig i form av vilka projekt en individ genomför, samt hur en individ väljer att utbilda och specialisera sig. Därtill kan ambitionsdrivet även visa sig i form av sociala engagemang, där vissa väljer att dedikera sina hjärtan till vårt alldeles egna korpen lag i fotboll, ”Business Wellness United”, medan andra dansar nätterna långa i ”Dancigo”. Det är alltså du själv som är avgörande för hur långt du når och hur roligt du har på vägen. 

Ett växthus för människor

Centigo har en strategisk princip som heter växthus för människor, och det är just det som jag fastnade för. Det är du som sätter gränserna för din egen utveckling och hur du vill växa. Ingen annan kommer säga vad du inte kan eller inte får göra, det är din egen ambition och vilja att genomföra någonting som är avgörande.

Vad söker du hos en arbetsgivare och vad är din ambition? När du kommit fram till vad du söker hos en arbetsgivare så vill jag skicka med ett tips, kompromissa inte när det kommer till dina viktigaste kriterier. Det finns arbetsplatser där du inte behöver välja! 

Om du står i startgroparna av din karriär och är nyfiken på rollen som managementkonsult så rekommenderar jag dig att läsa mer om och ansöka till Centigos Konsultprogram!