Så framtidssäkrar du din HR-funktion

Traditionellt sett har HR-funktionen i företag och organisationer legat steget efter vad gäller både utveckling av kärnverksamheten och i digitaliseringen. Det menar Daniel Wangler, senior rådgivare och managementkonsult på Centigo.


Till Centigopoddens senaste avsnitt


I det här avsnittet av Centigopodden diskuterar vi digitalisering ur ett HR-perspektiv. Vad behöver företag göra för att säkra att HR-funktionen bidrar till företagets affär idag och i framtiden? Hur väl presterar svenska företags HR-funktioner och vad har HR-funktionen potential att bidra med till företagets resultat? Dessa frågor och lite till tar vi oss an i avsnittet.

I programmet pratar vi en del om robotisering och hur man med hjälp av RPA (Robotic Process Automation) kan effektivisera processer inom HR. Daniel tipsar då om en plattform för att bygga egna robotar, UiPath. För dig som är nyfiken finns här en (ganska lång) video om hur det går till. Värt att nämna är också att UiPath är en samarbetspartner till Centigo.

Daniel har lång erfarenhet av att jobba med såväl HR och Lön som av att jobba som konsult i olika organisationer. Nyfiken på Daniels bakgrund? Läs mer här.

Vår ambition är att göra Sveriges kortaste affärspodd där du som lyssnar kan få en snabb inblick i de senaste affärs- och tekniktrenderna. Du hittar Centigopodden i någon av poddapparna i din telefon eller på Acast och Itunes. Trevlig lyssning!