Matilda Elfving

Managementkonsult inom förändringsledning

Från nyutexaminerad student till rådgivande konsult – hur går det till?

2018-feb-15 16:00:00

Snart är det dags för oss att påbörja vårt första kundprojekt. Under vår introduktion har vi, förutom att lära känna varandra, också fått möjligheten att lära känna Centigo, Centigos värderingar och viktiga verktyg. Allt det har bidragit till att vi känner oss förberedda för våra första kundmöten. Trots det går det inte att bortse från att vi kommer rykande färska från universitetet. Idag delar vi våra tankar om vad som är viktigt att tänka på när man som nyutexaminerad kommer ut i konsultlivet.

Att lyssna, vara nyfiken och samtidigt ödmjuk tror vi är nyckelorden som ny ute i arbetslivet. Med att lyssna menar vi att man ska vara öppen och vilja lära sig av andra, samtidigt som man inte ska glömma bort att vara nyfiken och våga ställa frågor. Det är också viktigt att varva detta med en stor dos ödmjukhet och att alltid visa respekt för varandra.

Att vara ny från studierna innebär inte att man kommer in som ett blankt blad. Vi är övertygade om att universitetstiden har bidragit till att ge oss viktiga perspektiv som i många fall kompletterar de mer seniora kollegornas erfarenhet. Denna bredd tror vi ger en styrka ut mot kund som är viktigt för företag i förändring.

Sist men inte minst ska man komma ihåg att man aldrig är själv. Det finns alltid stöd att få från sitt kundteam, sin medarbetaransvarige eller någon annan av de 250 fantastiska kollegorna på Centigo. De många olika kompetenser och den öppenhet som finns bland alla kollegor har varit tydlig ända från start. Här är alla måna om att lyfta och hjälpa varandra. Det innebär att möjligheten till att bolla en idé eller fundering bara är en kaffekopp bort. Så vem vet, nästa gång kanske just vi ses över en kaffekopp?

/Matilda Elfving & Filippa Österlin

Vill du precis som Matilda och Filippa gå Konsultprogrammet och bli en del av teamet på Centigo? Signa upp dig och se till att få mer information när det är dags att ansöka.

Jag vill få mer information om Konsultprogrammet

 

Tags: Konsultprogrammet Karriär