Fyra snabba med David Zetterberg

Vem är du och vad gör du på Centigo?

Jag heter David Zetterberg och har jobbat på Centigo i snart två år. Jag började på Centigo genom vårt Konsultprogram vilket jag är övertygad om måste vara det bästa sättet man kan starta sin karriär som konsult på. Till vardags bor jag i Uppsala tillsammans med min grymma sambo och på fritiden cyklar jag en hel del landsvägscykel och renoverar hus.

Utöver den vanliga konsultrollen på Centigo är jag även en del av vår branschinriktning mot energisektorn. Detta då jag tycker att det är en fantastiskt spännande bransch att verka mot samtidigt som en stor del av min utbildningsbakgrund är på just energiområdet.

Vilken typ av uppdrag har du jobbat i?

Sedan jag började på Centigo har jag arbetat inom flera olika projekt. Jag började min karriär som projektstöd i ett flertal projekt hos en av våra större energikunder. Detta var både en grymt bra skola i generell projektledning och en introduktion till många olika projektområden som exempelvis systemimplementation och förändringsledning. Sedan början av året är jag också projektledare för ett eget implementationsprojekt hos samma kund vilket är en superrolig roll att ha! Då jag dock fortfarande är en del av vårt treåriga konsultprogram får jag kontinuerligt stöd av mina mer seniora kollegor vilket ger en fantastisk trygghet som gör att jag kan utvecklas ännu snabbare. Som grädde på moset innefattar många av projekten områden som jag själv brinner väldigt starkt för och som skapar nödvändig samhällsförändring, och jag trivs som fisken i vattnet.

Vad lockar dig mest med energibranschen?

Det som lockar mig absolut mest med energibranschen är att den är i en enorm transformationsfas. Omställningen till ett mer hållbart samhälle bygger till stor del på elektrifiering och effektivisering av resursanvändning vilket ställer helt nya krav på energileveranser och elnätet. Detta i kombination med massor av ny teknik har gjort att branschen står inför enorma förändringar på både kort och lång sikt, och det är i dessa förändringsresor jag trivs bäst! Det har också blivit tydligt att dessa förändringar ställer stora krav på organisationerna inom branschen och det är viktigt att även dessa hänger med i denna snabba omställning, vilket är just det som vi på Centigo är experter på.

Ytterligare en dimension som lockar mig med energibranschen är behovet av bryggan mellan branschen och samhället. För att vi ska klara den omställning som nämns ovan behöver alla hjälpas åt, och för att skapa en sådan vilja hos alla behöver det finnas en förståelse. Att försöka hjälpa till att skapa den förståelsen är både utmanande och samtidigt otroligt givande.

Något mer vi inte visste om dig?

Att jag brygger eget öl på fritiden. Sedan jag hittade ölbryggningen som hobby har jag insett att själva bryggprocessen ger en perfekt kombination av känslor: Harmoni på samma sätt som bakning kan ge, nörderi som tillfredsställer mitt ingenjörshjärta och produktivitet som stimulerat mig sedan barnsben. Ytterligare en bonus är såklart också att man en månad senare får dricka fantastiskt god öl!