Årets konsult, Hedda Sköld Nilsson!

För drygt tre år sedan började Hedda Sköld Nilsson på Centigo i vår affärsenhet Strategy & Tech. Sedan dess har hon jobbat med ett flertal olika kunder inom både privat och offentlig sektor. Uppdragen har varit av olika karaktär men alla har inneburit en resa från mindre uppgifter till ett ökat förtroende och projekt med mer och mer ansvar. Efter växande ansvar och mycket positiv feedback från kunderna och kollegorna kammade hon i år hem det fina intyget från Centigo – utnämnandet till Årets konsult!

 

Grattis Hedda! Hur löd motiveringen?

Tack, det känns som en stor ära att få ta emot denna fina utmärkelse, jag är otroligt tacksam och glad. Rörd av alla fina ord. Motiveringen framhävde mitt engagemang och mitt ansvarstagande i mina projekt, både inom och utanför projektens ramar. Hur jag har lyckats bygga ett starkt förtroende hos kunden och snabbt fått axla större ansvar, något jag är mycket tacksam för att jag har fått chansen att göra. Motiveringen framhöll också det faktum att jag stöttat mina kunder att ta sig igenom pandemitiden utan större påverkan på affären/uppdraget. Något som varit väldigt lärorikt, att få vara med och växla upp digitaliseringstakten både inom offentlig sektor samt hos en kommersiell aktör.

Vad jag dock nästan värderar mest som framhölls i motiveringen var att min energi smittar av sig och att jag skapar förutsättningar för mina team att leverera tillsammans. Detta är otroligt värdefullt för mig, utan teamet blir det inget!

 

Hur väl stämmer motiveringen överens med vad som motiverar dig personligen?

Jag har alltid gillat att ta mig an nya utmaningar och lära mig nya saker. Jag antar att det är den instinkten som gör att jag tar och får mer ansvar även i mina projekt. Att få förtroendet att göra det är jag såklart mycket tacksam över. Jag har generellt sett alltid motiverats av att skapa förtroende, tillit och samhörighet i de grupper jag verkar, så det är ju fint att det speglar sig i utfallet.

Som sagt så är något av det viktigaste för mig teamet och människorna runt mig, att sprida och tillsammans skapa energi och glädje. Genom det tror jag att man som team sedan klarar de flesta faktiska arbetsuppgifter. Det är häftigt att se hur man kan ta sig igenom krävande projekt och stressiga perioder tillsammans. Motivationen är oerhört viktig här och jag håller alltid högt att fira både små och stora milstolpar. Så ja, motiveringen stämmer väl rätt väl in!

 

Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och efter studenten valde jag att ta ett sabbatsår för att jobba och resa. En välbehövlig paus som gav mig chansen att upptäcka många fantastiska platser runt om i Kina och sedan Sydostasien. Ett år blev två vilket gav mig mycket energi att kasta mig in i nästa äventyr som blev att flytta till Lund för att studera till Civilingenjör inom industriell ekonomi vid Lunds tekniska högskola. Det blev fem av de bästa åren i mitt liv med allt vad Lund hade att erbjuda.

Jag är en person med väldigt mycket energi som gör att jag alltid har (nästan lite för) många bollar i luften och ständigt nya projekt i bakfickan. Jag prioriterar min fritid högt och anordnar allt som oftast sociala aktiviteter för att få omge mig av mina vänner och familj så ofta som möjligt. Jag har på senare år blivit nykär i flertalet vintersporter vilket ju är en fördel när man bor i Sverige. På sommarhalvåret hittar du mig förutom vid diverse badplatser ofta bakom kameran då jag jobbar som fotograf vid sidan av.

 

Hur länge har du jobbat på Centigo?

Jag började konsultprogrammet i januari 2018 så i snart tre och ett halvt år. Det var varit mycket varierande, inspirerande och otroligt lärorika år, både i mina kunduppdrag och mina interna engagemang. Centigo innebär en trygg grund med bra möjligheter till stöttning när man kastas ut på okända vatten bland nya kunder och projekt. Jag hade inte tänkt mig att arbeta som konsult men det visade sig passa mig jättebra.

Finns det något inom Centigo och din affärsenhet Strategy & Tech som du brinner extra för?

Alla underbara kollegor och energikicken jag så många gånger fått när jag kommit in till Centigo-kontoret! Detta såklart något som varit väldigt saknat det senaste året, men än inte glömt. Det finns så otroligt många bra personer på Centigo. Alla är så smarta, grundade, drivna och energifyllda. Min tid på Centigo hittills har gett mig väldigt många förebilder och vänner.