Ludvig Billberg

Managementkonsult

Hur blir man årets Business Wellness-företag?

2019-feb-18 09:58:33

 • Den 7:e mars slår Centigo upp dörrarna för den första upplagan av Business Wellness Awards – galan där företagsledare, entreprenörer och tänkare samlas för att diskutera framtidens företagande. Höjdpunkten på galan är då utmärkelsen Årets Business Wellness-företag delas ut till en av årets finalister. Men hur blir man egentligen Årets Business Wellness-företag? Den frågan ställde sig Ludvig Billberg, konsult på Centigo, som därför sökte upp Business Wellness Awards juryordförande, Pär Eriksson.

  Hej Pär! Kan inte du börja med att förklara vad ett Business Wellness-företag innebär för dig?

  Absolut! Jag ser det som ett företag som är framgångsrikt idag, men som hela tiden strävar efter att skapa förutsättningar för att vara framgångsrikt även i framtiden. Framgång kan ju betyda många olika saker, men i relation till Business Wellness definierar vi det som förmågan att skapa värde för företagets alla intressenter.

 • Så vad är det som kännetecknar just dessa företag?

  Det är ett antal faktorer som vi ser att Business Wellness-företag presterar högt inom. Ett exempel är hur företag hanterar balansen mellan olika polariteter inom företaget. Ska man effektivisera verksamheten för dagens rådande förutsättningar eller göra långsiktiga investeringar för att kunna möta morgondagens utmaningar? Ett Business Wellness-företag lyckas hålla dessa två motpoler i balans.

 • Varför tycker vi på Centigo att det är viktigt att uppmärksamma dessa företag?

  Vår vision på Centigo är Sensible Growth – Everywhere. Det innebär att vi har en målbild om framtiden där företag drivs och utvecklas på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Genom att sprida vetskapen om Business Wellness och hjälpa andra företag att bli mer Business Wellness tror vi att vi kan ta oss närmare att realisera vår vision. Dessutom så ser vi galan som ett forum där vi får möjlighet att själva utvecklas och utmana vår syn på vad som är framtidens företagande.

 • På galan ska ju Årets Business Wellness-företag utnämnas. Hur har ni kommit fram till årets finalister?

  Det hela började med en nomineringsprocess där anställda på Centigo kunde nominera företag som de tyckte var intressanta och enligt deras mening representerade Business Wellness. Sedan har vi använt oss en analysmodell för att utvärdera företagens grad av Business Wellness samt deras förmåga att skapa värde för deras intressenter. Vad som legat till grund för detta har bland annat varit företagens årsredovisningar, erfarenheter från konsultuppdrag hos företagen samt intervjuer med medarbetare från företagen. Från ett stort urval av företag har vi nu kokat ned de nominerade till tre finalister.

 • Spännande! Hur kommer den slutgiltiga vinnaren att koras?

  Vi har satt samman en jury bestående av briljanta personer från det svenska näringslivet tillsammans med medarbetare från Centigo som har lång erfarenhet av att arbeta med Business Wellness. Tillsammans kommer vi i juryn att utvärdera finalisterna utifrån våra respektive olika bakgrunder och unika perspektiv för att till sist enas om vilket som blir Årets Business Wellness-företag. Den 7:e mars tillkännager vi vinnaren på Business Wellness Awards 2019!

 • Vill du läsa mer om Centigo och Business Wellness? Kika på www.centigo.se/mission

Tags: Affärsutveckling Karriär Vinnande_resultat_i_ny_tid Business_Wellness Hållbart_företagande