Hur du bygger långa och förtroendefulla relationer

2018-aug-23 10:30:00

För knappt fem år sedan bestämde jag mig för att jag ville hitta nya utmaningar. Jag ville hitta ett företag med starka värderingar, då det är något jag värdesätter högt. När jag träffade Centigo kändes det helt rätt. Den känslan lever fortfarande kvar.

Jag trodde, när jag började på Centigo, att jag skulle testa olika branscher och typer av projekt. Istället har jag under hela min tid här varit hos samma kund. Om jag hade fått gå tillbaka och börja om på nytt hade jag önskat mig precis samma resa.

Jag stortrivs hos min kund och känner att vi växer med varandra. Samtidigt som jag har hjälpt dem i olika projekt så har de gett mig mer förtroende och ansvar och därmed hjälpt mig att utvecklas. Jag började med att skriva mallar i Word. Idag projektleder jag mitt drömprojekt. Vi tar fram digitala tjänster som möter kunders behov längs kundresan. Superkul!

Nyckeln, som tagit mig dit jag befinner mig idag, är det förtroende och de relationer jag byggt upp. Utan dessa hade jag troligtvis inte fått leda det projekt jag leder och göra det på det sätt jag önskar.

Nedan vill jag lyfta fram tre tips som jag hoppas kan inspirera till hur du kan bygga långa och förtroendefulla relationer som förhoppningsvis gör att du får leda de projekt du drömmer om:

Läs det internpolitiska spelet och förhåll dig till detta

Ta på dig kundens glasögon och sätt dig in i den situation som organisationen står inför. Då kan du bättre förstå och agera utifrån de motsättningar och underliggande agendor som du ser att olika personer har. Att förstå helheten och varför individer agerar som de gör har hjälpt mig i mitt agerande och stärkt min relation till kunden.

Våga vara personlig

Dela med dig av de utvecklingsmöjligheter du ser och vilken effekt de skulle kunna få för företaget på sikt. Jag brinner för kundupplevelsen och lyfter ofta upp vikten av att förstå kundens kunder och deras behov. Det har inte bara lett till att jag fått i uppdrag att ta fram digitala tjänster för kunder, det har också lett till att tjänsterna baseras på kundinsikter.

Kavla upp ärmarna

Genom att kavla upp ärmarna och hjälpa till med högt och lågt bygger du inte bara förtroende, du lär dig samtidigt mycket längs vägen. Jag har ofta hjälpt till där det behövts, med både administrativa frågor och uppgifter på detaljnivå. Det har alltid uppskattats.

Förhoppningsvis ger detta dig inspiration till hur du kan bygga dina relationer. I höst fortsätter jag min resa och ser mycket fram emot att fortsätta driva mitt drömprojekt!

Tags: Växthus_för_människor Karriär