Lovisa Härdin

Managementkonsult

I huvudet på en nybliven konsult

2019-sep-20 10:22:54

Det var med nervösa steg som jag begav mig upp för trapporna till Centigos kontor på tionde våningen den där måndagen för drygt fyra veckor sedan. Vilken galning tar trapporna till tionde våningen tänker ni kanske. Men vad gör man när man ännu inte riktigt listat ut hur hissen fungerar. Att manövrera hissen är bara en utav alla saker jag lärt mig under de senaste veckorna på Introduktionsprogrammet.

Lärdomar från skolan

Jag börjar mer och mer inse att det kanske inte är ämneskunskaperna från skolan som jag kommer att ha mest användning för i mitt kommande yrkesliv. Som ingenjörsstudent läser man ofta flera kurser parallellt. Det har medfört att jag är van vid att byta fokus snabbt, ha tighta deadlines och att tvingas prioritera. Detta tror jag är otroligt användbara lärdomar som kan komma väl till pass inom konsultrollen där man balanserar fler projekt samtidigt. En annan viktig insikt är, att jag trots fem års studier, har otroligt mycket kvar att lära. Vissa dagar under Introduktionsprogrammet har jag känt mig på topp, som att jag skulle klara av att bemästra det mesta som kommer min väg. Andra dagar har jag grubblat över frågor såsom ”hur ska jag som nyexaminerad student med begränsad arbetslivserfarenhet ha något att bidra med i mitt första kundprojekt?”.

Stöttande kultur

På Centigo har vi en väldigt stöttande kultur, där man uppmuntras att be om hjälp och fråga. Det är lite ovant för mig som nyligen varit student, då jag ofta kände att jag ville vara självständig och be om hjälp var nästan lite tabubelagt. Här är det helt tvärtom. Fråga på. Var nyfiken. Medarbetarna på Centigo besitter gemensamt en enorm kompetens, vilken vore dumt att inte nyttja. Jag är övertygad om att jag kan skaffa mig väldigt mycket kunskap genom att prata med folk och absorbera allt jag kan från mina kompetenta medarbetare. För vet ni hur jag löste problemet med hissen? Jag frågade!

Ansökan är just nu stängd och öppnar igen i september, hösten 2020. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Konsultprogrammet@centigo.se 

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet