Skip to content
Filip Artursson16 jan 20232 min read

Introduktionsprogrammet - en lärorik start på Konsultprogrammet

Hej, mitt namn är Filip och jag började Konsultprogrammet hösten 2022. I det här blogginlägget tänkte jag berätta om Introduktionsprogrammet - mina fem första veckor på Centigo som spenderades tillsammans med de andra nyanställda på Konsultprogrammet. En riktig kickstart på karriären som konsult!

Gör dig redo för ditt första kunduppdrag

Det hela startade redan några dagar innan vår första arbetsdag. Våra faddrar, som gick programmet ett halvår innan oss, bjöd in till en grillkväll. Där fick vi träffa alla som skulle börja Konsultprogrammet vilket gjorde att vi fick chansen att lära känna varandra på ett avslappnat sätt innan programstart. Under dessa fem veckor så har det varit full fart där dagarna har bestått av föreläsningar, case-lösning och sociala aktiviteter. Föreläsningarna har handlat om allt från konsultverktyg, företagets historia och inspirerande medarbetare som berättat om sin resa som konsult. Många av föreläsningarna har haft inslag av interaktiva övningar och diskussioner.

Lär dig lösa case i grupp och öva på att leverera i projekt

Case-lösning har varit en stor del av programmet där vi har hunnit med två olika varianter. Båda casen har varit i grupp vilket gör att du får chansen att lära känna de nya kollegorna lite extra, kul! Här får du användning av föreläsningarna och översätta det du lärt dig till praktiken.

Det första var ett fiktivt case där kollegorna på Centigo agerade skådespelare och låtsades vara en kund som behövde vår hjälp. En lärdom jag tar med mig från detta är hur mycket kunskap som finns bland kollegorna, det handlar bara om att hitta vem man ska fråga. Ställer man en fråga så hjälper kollegorna gladeligen till. Har de inte svar på frågan eller rätt kompetens så hjälper de en vidare.

Det andra caset som vi har jobbat med är ett projekt utvalt av kollegor på Centigo, vilket exempelvis kan handla om att öka kunskapen inom ett visst område som Centigo arbetar med. Ofta får man möjligheten att intervjua personer på externa bolag med spännande arbetsuppgifter. En lärdom jag tar med mig härifrån är hur viktigt det är med en tydlig projektomfattning. Det är många som vill mycket och ibland åt lite olika håll vilket gör att arbetet snabbt kan växa. Utöver det har man relativt begränsad tid att lägga på projektet. Det gäller det helt enkelt att ha en tydlig projektomfattning som man kan luta sig tillbaka på för att säkerställa en bra leverans.

Lär känna dina nya kollegor

Utöver detta har det varje vecka arrangerats en middag i kombination med en social aktivitet, som exempelvis shuffleboard. Hela introduktionsprogrammet avslutas sedan på topp med en helkväll fylld av festligheter. Men här får jag nog inte avslöja allt för mycket då det brukar vara lite hemligt kring vad som händer… För att summera det hela kan man säga att det har varit väldigt lärorikt och kul.

Hoppas att ni har fått en liten inblick i hur det är att gå introduktionsprogrammet. Till er som är i början av er karriär och vill testa på konsultyrket, sök till Centigos Konsultprogram så ses vi kanske snart!

Ansökan till Konsultprogrammet är just nu öppen! Klicka nedan för att läsa mer och skicka in din ansökan.

Ansök till Konsultprogrammet med start våren 2024 eller hösten 2024

avatar

Filip Artursson

RELATERADE ARTIKLAR