Pierre Khalil

Managementkonsult inom retail

Jag följde mitt entreprenörshjärta

2018-jun-29 10:40:00

För några månader sedan började Pierre Khalil på Centigo. Som liten drömde han om att bli byggnadsarkitekt eller pilot. Till slut följde han sitt entreprenörshjärta och hamnade på Centigo. Ta del av Pierres story.

Som liten drömde jag om att bli byggnadsarkitekt eller pilot, men vid olika vägskäl i livet ändrades drömmen. Efter flera entreprenöriella initiativ insåg jag vad jag ville hålla på med. Det var då jag bestämde mig för att följa mitt entreprenörshjärta. Och det var då min dröm att skapa nytänkande och innovativa företag började formas.

“If you have a crazy dream, it is very important that you surround yourself with people who believe in you.” - Jack Ma

Efter studierna ville jag utveckla min kompetens, bygga upp en erfarenhetsbas och omringa mig själv av drivna människor som jag kunde utvecklas tillsammans med. Det ledde till att jag påbörjade min konsultkarriär hos ett klassiskt konsultbolag. Entreprenörsdrömmarna fick jag lägga på hyllan – tills jag hittade Centigo.

Ända sedan den dagen då jag klev in genom dörrarna för min första intervju har jag känt att Centigo är ett  annorlunda företag. På Centigo gör vi inte riktigt som alla andra gör. För min del tyckte jag också att det speglade mig väl som person.

Nu när jag har varit på plats i ett par månader känner jag att allt som beskrevs under rekryteringsprocessen – och som kändes för bra för att vara sant – faktiskt stämmer. En chefslös organisation, ambitionsdriven, entreprenöriell, relationsbaserad – dessa uttryck och löften fick jag uppleva från dag ett.

Under mina första månader har jag redan fått engagera mig internt i ett flertal initiativ där jag har ett stort intresse, föreläst, fått gå utbildningar, varit på en galet bra konferens och flertalet sociala evenemang. Kombinerat med detta får jag leverera värde med ett otroligt talangfullt team ute hos kund och framförallt både utvecklas och ha riktigt kul längs vägen.

Om jag ska sammanfatta hur jag upplever Centigo så är det ett företag som

  • Bygger på relationer och på gemensamma värderingar
  • Har ett framåttänk och gillar att vara först på bollen med nya innovationer
  • Sätter hållbara och långsiktiga mål

I mitt kikarsikte för de närmaste åren ligger det att göra en meningsfull och innovativ påverkan hos Sveriges mest spännande retailföretag och utveckla både människor och företag på det bästa sättet jag kan. Centigo ger mig det bästa utgångsläget och förutsättningarna för att kunna utnyttja min fulla potential att göra precis detta.

Under den närmaste tiden kommer jag varken att bli arkitekt eller pilot, men min entreprenöriella dröm har redan börjat gå i uppfyllelse – med den extra bonusen att jag omges av hundratals entreprenörer och nytänkare som garanterat är nyfikna på stora idéer och galna drömmar.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Chefslöst Retail Entreprenörskap