Christine Samuelson

Marknadsansvarig

Nu lanserar vi Centigos första e-handel

2019-apr-02 18:15:00

I det här inlägget möter vi Elias Björnestål och Simon Hagert som är initiativtagarna bakom Centigos första e-handel.  

Varför skapade ni en e-handel för workshops?

–  Vi har cirka 300 konsulter på Centigo och ytterligare 200 hos våra systerbolag som ständigt genomför workshops tillsammans med våra kunder inom en rad olika områden. Dessa bidrar med ett stort värde men återanvänds alldeles för sällan. Ofta samlar de damm på sharepoint. Vi har därför skapat en e-handel med våra bästa och populäraste workshops för att kunna erbjuda dessa till fler av våra kunder. Sen är det en naturlig del i att digitalisera oss som konsultbolag. Konsultbolag är de som pratar mest om att andra ska digitalisera sig men som själva ofta är ganska analoga. Så vitt vi vet är vi först på svenska marknaden med en sådan tjänst säger Elias.  

Varför just workshops?

– Ofta är workshops ett bättre alternativ till lärande och förändring än t.ex. en inspirationsföreläsare på konferensen, ledningsgruppsmötet eller event X. En inspirationstalare ger lite glädje i stunden men leder sällan till någon verklig förändring. Vi tror mer på delaktighet och att skapa engagemang och där är workshops ett bra verktyg. Vi kan leverera inspiration, lärande och ett resultat samt vara en katalysator för förändring. Sen är workshops enklare att paketera som en konkret produkt än andra konsulttjänster. Vi har dock en pipe med fler digitaliseringsinitiativ av oss konsulter säger Simon ett som redan gått live är Skills. 

Vilka typer av workshops kommer ni erbjuda?

– Vi har som sagt tagit de mest populära workshopsen och de som kan fungera fristående. Ett exempel är en förändringsledningsworkshop som bygger på metodiken från vår bok Change : en liten bok om ett stort ämne som är perfekt att köra med projektteamet inför en stor förändring. Ett annat exempel är en workshop där vi tillsammans med deltagarna utforskar möjligheterna med blockchain ledd av vår Blockchainexpert Alexander Danson säger Elias.

Såhär ser webshopen ut:

 Ser ni några andra fördelar för våra kunder?

– Många kunder har en snäv bild av vad vi kan leverera och detta är ett ypperligt tillfälle att visa ett smörgåsbord av vilka områden vi kan leverera inom (dock inte uttömmande). Det är också ett bra sätt för nya kunder att testa oss om de inte har någon erfarenhet av att arbeta med oss sedan tidigare säger Elias.

Ok, var hittar jag hela smörgåsbordet? 

Du hittar alla våra workshops på workshops.centigo.se! 

Vart kan man vända sig om man har förbättringsförslag?

Har man förbättringsförslag eller förslag på workshops som vi borde erbjuda så är det enklast att höra av sig till mig Elias Björnestål eller Simon Hagert direkt.

Tags: Innovation Business_Wellness workshops