Lisa Lindahl

Managementkonsult

Lisa & Lindas bästa tips inför rekryteringen till Konsultprogrammet

2019-feb-15 18:24:34

Söndag 17 februari 2019, är deadline för att söka till Centigos Konsultprogram med start hösten 2019 eller våren 2020. Vi, Linda och Lisa, har nu avklarat våra första fem veckor här på Centigo, och vill verkligen uppmuntra er till att söka till Konsultprogrammet. Vi tror att det är den bästa starten in i arbetslivet efter examen där du får med dig olika verktyg och erfarenheter för att successivt växa in i rollen som konsult. Dessutom är Konsultprogrammet fyllt av roliga aktiviteter, och du får från dag ett möjlighet att nätverka och lära känna nya människor.

Nedan har vi listat våra tre bästa tips inför rekryteringsprocessen:

1. Lär känna företaget

Gå in på hemsidan och läs på. Fundera över företagets värdegrund och hitta de delar du fastnar för extra mycket. Reflektera över varför du fastnar för just dem. På hemsidan finns även många artiklar och guider om rollen som konsult på just Centigo.

2. Ladda ner Guiden för att lyckas på ditt första jobb som konsult

Filippa Ehrenborg har samlat ihop flera värdefulla tips på hur du hanterar övergångsfasen mellan studierna och konsultrollen som hon delar med sig via denna guide! Du får bland annat lära dig vilka egenskaper du med fördel kan plocka med dig från universitetet till arbetslivet, hur du kan bygga upp din självsäkerhet i jobbet och styra din egen karriär - guld värt tycker vi! Klicka här för att komma till guiden.  

3. Viktigast av allt - Var dig själv!

Var dig själv både i din ansökan och vid rekryteringstillfället. Tänk på att rekryteringsprocesssen är till för att du ska visa vem du är och för att Centigo ska lära känna dig. Se till att lyfta fram dina kompetenser och erfarenheter, men på ett ödmjukt sätt, förstås. Det här är också ett tillfälle att lära dig mer om Centigo, så fråga om saker du funderar över, det visar också på intresse för företaget.

Stort lycka till med din ansökan!

/Linda Abrahamsson & Lisa LindahlUppdaterat 2019-02-18: Just nu är ansökningsperioden till Centigos Konsultprogram stängd och öppnar inte igen förrän hösten 2019. Se till att hålla dig uppdaterad på vår blogg och sociala medier där vi kommer att meddela när ansökan öppnar igen!

 

 

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet