Livepodd: Varför ledarskap är viktigare än digitalisering

I somras arrangerade Centigo ett seminarium i Almedalen som var omåttligt populärt! Då var det lapp på luckan och hundratals personer missade möjligheten att delta. Här kommer en ny chans för dig att ta del av samtalet då vi genomfört en uppföljning på succén från Almedalsveckan!


Till Centigopoddens senaste avsnitt

Organisationer som lyckas med digitalisering har ett annat ledarskap. Vad är det för ledarskap som skapar innovativa företag? Vad är det som gör att vissa företag ständigt ligger i framkant, medan andra febrilt letar efter den digitala innovation som ska rädda företaget? Om det nu är ledarskapet som skiljer, varför är det inte det som uppmärksammas? 

Varför spottar vissa företag ur sig innovationer medan andra står och stampar? Är det dags att sluta prata om tech-bolag respektive vanliga bolag? Kan något företag slippa undan digitalisering? 

I det här 40 minuter långa bonusavsnittet av Centigopodden gästas vi av Johan Waller och Beata Wickbom. De är ense om att ledarskap är viktigare än digitalisering och att digitaliseringsdiskussionerna för ofta handlar om teknik snarare än om ledarskap eller affärsvärde.

Johan Waller och Beata Wickbom är gäster

Johan Waller är en av Centigos tre grundare. Centigo har beslutat sig för att varken ha en VD eller några chefer trots att Centigo består av nästan 300 medarbetare.

Beata Wickbom är digital strateg och grundare av HejDigitalt. Förutom att vara entreprenör är Beata också en flitigt anlitad inspiratör och föreläsare. 

Samtalet modereras av Silvia Kakembo, marknadsansvarig på Centigo.

Avsnittet är inspelat under ett frukostseminarium på Centigo i november 2018. I avsnittet refererar vi till ett längre samtal på samma tema. Det samtalet kan du se på Centigos Youtubekanal.

Vår ambition är att göra Sveriges kortaste affärspodd där du som lyssnar kan få en snabb inblick i de senaste affärs- och tekniktrenderna. Du hittar Centigopodden i någon av poddapparna i din telefon eller på Acast och Itunes. Trevlig lyssning!