Marknadschefer som säljer mer online, löser 3 problem!

Happy-Marketing-Manager_Johan Mossberg-1

I många år har jag hjälpt Marknadschefer att sälja mer online till en lägre kostnad. För att lyckas är det ofta tre problem som måste lösas. De är enkla att åtgärda och behöver inte medföra några stora kostnader eller avancerade verktyg. Vill du veta mer? Häng med!

1. FELAKTIGA MÅL

Många Marknadschefer sätter mål som driver ett felaktigt beteende hos medarbetare. Ofta är målen aktiviteter som skall genomföras på en viss tid och budget. Följden blir att medarbetare fokuserar på att genomföra aktiviteter och inte på att generera efterfrågade affärsresultat.

Lösningen är att sätta mål som accelererar intäkter och lönsamhet. Det gör att alla medarbetare fokuserar på det som är viktigt för dig och ditt företag.

2. LÅG GEMENSAM KUNSKAP

Många medarbetare har låg kompetens om vad som krävs för att kunna sälja mer till en lägre kostnad. Det finns ofta små öar av spetskompetens men ingen gemensam kunskap om hur valet av målgrupp, marknadsföringen, erbjudandet och säljkanalen kan optimeras för att nå ett bättre resultat.

Lösningen är att utbilda alla sina medarbetare så att de har den kunskap som krävs för att kunna analysera och agera för att enkelt kunna nå utmärkta resultat.

3. INGET GEMENSAMT ARBETSSÄTT

Dagens medarbetare inom Analys, Marknadskommunikation, Säljkanal och Erbjudande arbetar i silos med sin egen agenda. Kampanjer sjösätts utan att man tillsammans mäter, analyserar och agerar för bättre resultat. Ofta utvärderas aktiviteter när de är avslutade och inte längre går att påverka.

Lösningen är att införa ett datadrivet arbetssätt som underlättar för medarbetare att tillsammans analysera och optimera marknadskommunikation, säljkanal och värdeerbjudande för bästa resultat, hela tiden.

JAG HAR GODA NYHETER OM DU VILL LÄRA DIG MER!

Vill du lära dig mer hur du sätter mål och skapar förutsättningar som accelererar intäkter och lönsamhet så har jag goda nyheter!

Den 1 februari 2018 arrangerar jag och min kollega Johan Wallquist ett webinarium: Nästa generations marknadschef. Webinariet riktar sig till dig som är marknadschef och upplever att din roll är i förändring.

Ja, jag är intresserad av webinariet

Intresserad av fler insikter från Centigo? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad.

Ja, jag vill få nyheter från Centigo!