Ulrika Jönsson

Managementkonsult inom retail

Mårten Wikner brinner för utmaningar inom retail

2018-mar-22 10:30:00

På Centigo tror vi på att arbeta med det vi brinner för. Några av oss brinner lite extra för retailbranschen och triggas av de utmaningar som dess aktörer står inför. Mårten Wikner jobbar på Centigo och har ett stort intresse för retail. Vi fick chansen att ställa tre snabba frågor till Mårten.

Vilken trend inom retail är här för att stanna?

–Jag skulle inte vilja kalla det för en trend, men jag tror att retailföretag kommer att behöva fortsätta arbeta hårt med att garantera säkra och transparenta värdekedjor.

I en digital värld där konsumenten snabbt får tillgång till information och nyheter måste företagen vara säkra på och kunna bevisa att deras leverantörer, mellanhänder och producenter representerar företagets löften till sina kunder. Om retailföretag inte lyckas med detta kommer den medvetna konsumenten snabbt byta till ett konkurrerande företags produkter och tjänster.

För retailföretag kan detta alltså innebära antingen en konkurrensfördel eller ett hot.

Vilket retailvarumärke inspireras du mest av? Berätta om ett varumärke inom retail som du inspireras av och varför?

–Det finns så många retailföretag som inspirerar mig! Just nu inspireras jag av klädvarumärket Asket.

Skaparna bakom företaget försöker förändra hur vi köper kläder. De gör det genom en affärsmodell som inriktar sig på e-handel, en effektiv och transparent värdekedja och genom att inte lansera säsongskollektioner. Jag tycker att det är spännande när företag försöker nå kunder på nya sätt och enligt mig gör Asket just det.

Vilken kompetens tror du kommer att vara viktigast inom retail på fem års sikt?

Jag tror att transparens, hållbarhet och kundanpassning kommer att vara centrala i retailbranschen de närmaste åren. Sådana frågeställningar kräver att du kan skapa träffsäkra insikter om kunder och marknader och att du kan agera på nya möjligheter som uppstår. Helt enkelt en kominbation av analys och handlingskraft!

Är du också intresserad av att jobba på Centigo eller med retail? Hör av dig till Mårten eller någon av oss som jobbar på Centigo. 

Kontakta Mårten Wikner

Tags: Växthus_för_människor Karriär Retail Kundinsikt