Sara Nygren

Managementkonsult

Sara berättar: Min första dag på Centigo

2018-okt-18 10:22:41

Är det något som jag själv gillar att göra så är det att reflektera, min telefon är överfylld med mobilanteckningar kring tankar och idéer jag fått när jag varit på språng. Att få äran och möjligheten att få börja på Centigo är utan tvekan något som tagit upp en hel del tankekraft på sistone, äntligen är vi igång, och hur känns det då?

Sommaren fick ett, för en gångs skull, efterlängtat slut förra måndagen när klockan stod på ringning för första gången sen maj månad. En återkommande fråga jag har fått veckorna innan starten på Centigos Introduktionsprogram har varit huruvida jag kände mig nervös eller inte, och även om nervositetsnivån gått upp och ner kände jag på måndagsmorgonen ett stort lugn inför dagen.

För om det varit någonting som jag tagit med mig varje gång jag träffat alla som jobbar här så är det verkligen hur öppna, välkomnande och hjälpsamma alla är. Detta bidrog nog till varför jag i alla fall inte kände mig nervös inför första dagen på nya jobbet. Lugnet visade sig vara befogat. Även om dagen var fullspäckad med nya intryck och en mängd nya namn och personer kändes det som att energin fortfarande fanns kvar när det var dags att åka hem, vilket kändes som ett mycket gott tecken.

Förutom att de som redan jobbar på Centigo har varit oerhört välkomnande, har vi som började tillsammans redan blivit ett tight gäng. Vi kommer från olika städer, skolor och bakgrunder men verkar trots detta ha mycket gemensamt. Det tog inte någon lång stund innan vi kändes mer som vänner än nya kollegor.

Av oss elva som börjat tillsammans kommer fem att vara på Centigo, och det är vi som syns på bilden. Längst till vänster har vi Georg Warselius - Väg och Vatten på LTH, Antonia Linnarsson – Ekonomi på Handelshögskolan,  Oliver Jonsson – Ekonomi i Uppsala, Rasmus Lundvik – Industriell Ekonomi på LiU och till höger, Sara Nygren – Industriell Ekonomi på Chalmers.

Såhär i början gjorde jag en snabbkoll på vad vi alla har för förväntningar på Introduktionsprogrammet. Gemensamt för oss verkar vara att vi är spända på att få veta vad det är för överraskningar som väntar som alla pratar så mycket om, och att det ska vara väldigt, väldigt roligt – något som vi redan fått erfara. Dessutom ser vi fram emot att träffa alla som redan jobbar här såklart, och att bli riktigt väl förberedda på att så småningom komma ut i kundprojekt.

Med det sagt är vi otroligt taggade på att träffa alla som redan jobbar här, och om någon som läser detta är intresserad på att själv börja på Introduktionsprogrammet och Centigo är det bara att höra av sig till någon av oss!

 


/Sara Nygren

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet