Mina 3 bästa tips inför rekryteringsdagen på Centigo

Står du, som så många andra innan dig, på studietidens rand och funderar över hur livet kommer se ut efter examen och hur vägen dit egentligen ska gå? Vad för jobb ska du söka och hur ska du överleva alla dessa rekryteringsdagar och intervjuer? Då är du precis där jag var för ungefär ett år sen, aningen förvirrad… Men förhoppningsvis har du tagit steget och sökt till Centigos Konsultprogram, klarat av testerna och undrar nu vad som väntar. För att göra dig bättre förberedd inför rekryteringsdagen, och kanske minska nervositeten lite, så vill jag dela mina tre bästa tips med dig.

1. Var nyfiken

Att vara genuint intresserad och nyfiken på människor i ens omgivning är otroligt viktigt för att trivas i konsultrollen. På rekryteringsdagen har du ett fantastiskt tillfälle att lära dig mer om hur livet som konsult ser ut på Centigo. Ta därför tillfälle att prata med de konsulter som är med och hör vad de har för erfarenheter, tips eller upplevelser. Passa på att ställa dina frågor under dessa avslappnade former och även prata med de andra kandidaterna som kanske kan bli dina blivande kollegor!

2. Var dig själv och lita på din egen kompetens

Kan tyckas som en självklarhet men vikten av att verkligen våga vara sig själv och visa ödmjukhet inför både uppgifter och för andra är verkligen en nyckel för att lyckas som konsult. På en rekryteringsdag vill ju såklart alla visa sitt bästa jag och även om intervjuer i allmänhet är en speciell situation, där det inte alltid är lätt att slappna av, så var dig själv. Svara inte det du tror är ”rätt” svar utan var öppen och ärlig. Har du inte ett direkt svar på någon fråga så är det helt okej att pausa, tänka efter eller kanske återkomma till den frågan senare.

3. Reflektera över vad som är viktigt för dig och vad du vill få ut av intervjun

Innan rekryteringsdagen så rekommenderar jag dig att reflektera över vad som är viktigt för dig och vad du letar efter hos en arbetsgivare. Gå in och läs på Centigos hemsida för att få en bild av vår filosofi, se vad det är du tycker verkar extra intressant och bilda dig en uppfattning om du kommer trivas på Centigo eller inte. För lika mycket som vi tittar på om du är en bra match så ska även du ta reda på om Centigo är rätt för dig och lever upp till dina förväntningar.

Sist men inte minst, vill jag skicka med några lugnande ord. På Centigo vill vi inte grilla någon för sakens skull utan istället ge dig som kandidat möjlighet att vara dig själv i en inspirerande och motiverande miljö. Så ta ett djupt andetag, sätt på din peppigaste låt i lurarna och kliv in på kontoret med nyfikenhet, energi och som dig själv!