"My dream job is to become a good and professional programmer"

Sedan julen 2018 stödjer Centigo ett antal studenter i Tanzania till utbildning via vårt samarbete med organisationen Help to Help. I december fick vi se tre väldigt stolta studenter ta examen och ge sig ut i arbetslivet. Nu har tre nya studenter fått möjligheten att bli sponsrade av Help to Help och Centigo.

En av de tre nya studenterna är Erick som studerar data- och informationssäkerhet och han tar sin examen 2025. Han är det tredje barnet av fem i familjen och både hans pappa och mamma är bönder. Hans uppväxt har varit tuff då han från och till behövt arbeta för att hjälpa till att försörja familjen. Tack vare fina betyg i grundskolan valdes Erick ut och fick möjligheten att avancera sina studier och studerar nu på universitetsnivå. 

Valet av studier

Erick förklarar att han har valt sitt studieområde, data- och informationssäkerhet, för att världen har förändrats och fortfarande förändras. Han menar att idag är världen beroende av vetenskap och teknik och han tror att han genom sin utbildning kommer få många chanser och möjligheter att utvecklas och få vara med och påverka. Erick berättar: "My dream job is to become a good and professional programmer who will be able to solve others problems related to my career and what I am studying now. But not only that, I also dream that one day I will be able to design a secure programmed robot which will help my society as well as my country."

När han inte pluggar

Vid sidan av studierna tycker Erick om att dela idéer med sina studiekamrater och människor som redan har lyckats i livet. Ibland när han är ledig gillar han att ägna sin tid åt att spela fotboll eftersom det förbättrar hans styrka både fysiskt och mentalt. 

Vi önskar Erick all lycka till med sina studier och ser fram emot att följa hans framgångar! 

 

Läs mer om Help to Help