Ny teknik och digitala innovationer 2019

I november 2018 åkte Ludvig Millfors och Jonas Ekman till Gartner Symposium i Barcelona. Med sig hade de ett nyfiket team från Centigo. Väl på plats ägnade de några dagar åt att se in i spåkulan kring vad som händer framåt rörande ny teknik och nya digitala innovationer. I månadens avsnitt av Centigopodden berättar de om både trender och innovationer som de tror blir aktuella under 2019.

 Till Centigopoddens senaste avsnitt

Ludvig Millfors är partner på Centigo och en av de på Centigo som funderar mest på hur stora organisationer och företag kan lägga upp sin IT-strategi. Jonas Ekman är teamledare på Centigo och en av ledarna för vår Internet of Things-hubb. I avsnittet delar de med sig av spaningar på digitala tvillingar, no code / low code-plattformar och API Management. För att du som lyssnar enkelt ska kunna följa med har vi sammanställt några länkar här med fördjupning kring respektive område:

Digitala tvillingar

Digitala tvillingar är inte bara Jonas Ekmans spaning. Språktidningen har också plockat upp uttrycket som ett av språkets nyaste i år. På sin blogg förklarar de vad som avses med digitala tvillingar.

No code / low code-plattformar

Ludvig tycker sig se en trend som är mycket vanligare ute i Europa jämfört med i Sverige. Den bygger på att fler och fler företag använder sig av så kallade no code / low code-plattformar. Det är precis vad det låter som: Tekniska plattformar som varken kräver mycket kod eller avancerad programmering. Läs mer om no code / low code-plattformar på Wikipedia.

API Management

Ytterligare en spaning som teamet från Centigo plockat upp är vikten av API Management, dvs. förmågan att förstå hur du på ett säkert sätt kan koppla ihop dina olika system. Ludvig Millfors spår att "monoliten", systemet som kan hantera allt, är på väg ut till förmån för flera mindre system som tillsammans bildar den helhet ditt företag är i behov av. Därför blir API Management allt viktigare.

Detta och lite till får du veta mer om i månadens avsnitt av Centigopodden. Vår ambition är att göra Sveriges kortaste affärspodd där du som lyssnar kan få en snabb inblick i de senaste affärs- och tekniktrenderna. Du hittar Centigopodden i någon av poddapparna i din telefon eller på Acast och Itunes. Trevlig lyssning!