Öka din personliga produktivitet med GTD-metodiken

Vad kan du göra för att öka din personliga produktivitet och få en mer effektiv vardag? I det här avsnittet av Centigopodden får vi ta del av GTD-metodiken (Getting things done). Pontus Axelsson har jobbat med GTD-metodiken i nästan 10 år och är expert på personlig produktivitet. I avsnittet introducerar han dig till några enkla knep som gör dig mer beredd på att hantera alla de göromål som dyker upp i en stressig vardag.


Till Centigopoddens senaste avsnitt


Pontus är ursprungligen från Malmö. Efter att ha läst Industriell ekonomi vid Lunds universitet började han jobba på Centigo. I ett av hans första uppdrag imponerades kunden av hur strukturerat han arbetade. Det blev starten på Pontus resa med GTD.

I avsnittet hänvisar Pontus till en bok som han har översatt tillsammans med kollegan Stefan Graff-Lonnevig, Få det gjort! Svart bälte i vardagseffektivitet. Den finns att köpa i de flesta nätbokhandlar, t ex här. Produktivitetsbloggen har också recenserat boken.

Idag föreläser Pontus, både på arbetsplatser och i öppna föreläsningar om just personlig produktivitet. Kika in på Pontus site om personlig produktivitet om du är intresserad av att fördjupa dig i ämnet.

Vår ambition är att göra Sveriges kortaste affärspodd där du som lyssnar kan få en snabb inblick i de senaste affärs- och tekniktrenderna. Du hittar Centigopodden i någon av poddapparna i din telefon eller på Acast och Itunes. Trevlig lyssning!

Fotocred till Marilia Bognandi.