Om konsultfirman var ett SaaS-bolag

Att kunna erbjuda konsulttjänster på ett lika effektivt och skalbart sätt som SaaS/molntjänstbolagen känns idag som en utopi. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag ser med viss avundsjuka på techbolagen som kan driva marknads- och försäljningsarbete helt digitalt (från annons till en kortbetald prenumeration med en klockrent levererad tjänst on-demand däremellan).

Konsultbranschens traditioner och strukturer verkar göra det svårt för många att gå vidare ifrån modellen krona per timme. Trögrörliga organisationer och det faktum att det går lite för bra för många konsulthus gör att man sitter kvar i gamla arbetssätt. Det har inte funnits incitament att förändra sig, vilket har lett till fat-and-happy-syndromet.

studio-republic-fotKKqWNMQ4-unsplash-1

 

När expertresurser blir allt mer lättillgängliga tack vare gig-plattformarnas frammarsch så kommer allt färre konsultpositioner gå till traditionella konsultbolag. Därför är det dags att uppdatera både affärs- och leveransmodell. I det här inlägget tar jag mig an några steg kan ta för att bygga en digital leveransmaskin som kännetecknas av skalbarhet och tjänster on-demand.

Jag tar bland annat upp hur digitala säljmetoder, nya affärs- och betalmodeller, leveransmetoder och API-partnerskap kan pusha konsultbolagen något närmare SaaS-världens skalbara guldgruva.

Det är faktiskt molntjänstbolaget Cinode triggade mig att gästspela i deras blogg så hela inlägget kan läsas [HÄR].

Photo by Studio Republic on Unsplash